LeviraFoto: Levira
Tele
21. juuni 2017, 10:38

Kanal 2 asemele oodatakse vabalevisse uusi kanaleid (1)

Kanal 2 vabalevist loobumine avab digiteenuste ettevõttele Levira võimaluse pakkuda vabanenud saatjakohti uutele huvilistele, kuna tehniline võimekus ja kvaliteet on selleks olemas.

"Vabalevi küsimus on eratelekanalite jaoks olnud aktuaalne aastaid ning Kanal 2 vabalevist lahkumine on äriettevõtte omanike ja juhtkonna otsus. Oleme pidanud kanaliga läbirääkimisi, kuid nüüdseks on jõudnud Kanal 2 järeldusele, et nende ärimudel ei võimalda vabalevile panustamist," kommenteeris Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste.

"Vabanenud saatjakohtadele võivad tekkida uued huvilised, sest näiteks Soomes on viimastel aastatel vabalevi kanaleid juurde tekkinud," lisas Tammiste.

Kanal 2 kasutab ka edaspidi Levira maapealset digitelevisiooni võrku tasuliste telekanalite edastamiseks.

Kanal 2 teatas täna, et lahkub vabalevist alates 1. augustist 2017. Vabalevis jäävad nähtavaks kolm ETV kanalit, TV3, Tallinna TV ja France24.

Telia teatab, et Kanal 2 lahkumine vabalevist Telia TV-teenuse kasutajaid ei mõjuta. Samuti saavad Telia TV-teenusega liituda kõik need vabalevi kliendid, kes soovivad ka edaspidi Kanal 2 jälgida.