Tele

Uskumatu diskrimineerimine: noort haritud naist ei taha keegi tööle võtta, kuna ta on kolmikute ema (65)

LISA KOMMENTAAR

ey31. oktoober 2017, 15:20
absurd..jagasin naisega kolmeaastase lapsepuhkuse pooleks...teise poole olin ise lapsepuhkusel ja selleks ajaks leiti minule asendaja ja taheti mind ilusti tööle tagasi..oodati lausa. Sellepärast, et ma pole naine? Aga miks siis ometigi? Ei tea...ehk sellepärast, et oskan oma tööd väga hästi? Noh see ei puutu soosse. Jään lapsega koju ka nüüd kui ta haige...üsna raske on töölt puudutud aega tagasi teha..töö kuhjub ikkagi mingil määral olenemata kolleegide abist aga noh nii see olema peabki - peaasi, et töö saab hästi tehtud.
Väidetavalt haritud naine???22. juuni 2017, 10:05
Mis me räägime !? Haritud inimesed töötavad Soomes, koristajatena. Lollidemaal lõppes töö siis kui riik kokku kukkus.
Ilu pärast käis kõrkkoolis21. juuni 2017, 15:22
Ometi nii palju haridust aga oma ettevõtlusega ei oska teha! Milleks see kõrkkool kui ei suuda endagagi hakkama saada?
haaa22. juuni 2017, 11:58
21. juuni 2017, 15:20
Njahmm Aga mis see sinu palga number on et kõik tööandjad sinust lahti ütlevad. 1500 eurot kuus netona ei ole just kerge saada. Lihtne on ennast targaks ja igati kramplikult normaalseks pidada. Ja firma ei taha endale kus sa oma lastega tatsama tuled ja sead ennast ohtu ning oma lapsi!
21. juuni 2017, 13:10
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Kuule21. juuni 2017, 13:34
Ega kedagi ei huvitagi tööl su lapsed. Kui suudad töö nii ära teha, et lastega haige pole, lisapuhkust jms ei soovi, siis anna minna. Reaalsus on pigem see, et töövestlusel räägitakse maad ja ilmad kokku, kuidas lapsi üldse pole või kui on, siis nad kunagi ei sega, haigeks ei jää ja kui jäävad, siis alati mees hoiab jne, tegelikult aga hakkab üks saagimine pihta. Küll ollakse järjekordse nohuga haige, siis vaja vaba päeva lapsega kuskile minekuks, siis on mingi pidu või koosolek lasteaias ning vaja varem ära minna, siis kakeldakse parema puhkuseperioodi nimel - seda ka juhul, kui suvi on rahateenimise hooaeg ning kõik ülejäänud töötajad suvel ei puhka. Oh ei, lapsevanem puhkab justnimelt suvel, sest SEADUS JU LUBAB ning firma rahakott teda ei huvita. Ja küll tema juba nõuab välja kõik, mida seadus lubab. Mis siis, et töövestlusel ütles, et lapsi ei olegi.
marianne21. juuni 2017, 12:17
mingit diskrimineerimist ei ole. asjaolud on sellele naisele ja tööandjale ebasoodsad vastastikusel koostööl ja asi ants. aga ei naine arvab et tööandja peaks omale ebasoodsa töötaja võtma. isegi palgalõhet pole olemas. täielikult kunstlikult tekitatun probleem.
juuli21. juuni 2017, 11:17
isegi ühe väikselapsega ei taheta tööle võtta.kui kuulevad et töötajal lasteaia ealine laps kodus siis esimene küsimus on et kes haighuse korral lapsega koju saab jääda.mina otsisin tööd 2 aastat .ja ei pirtsutanud.lõpuks olin nõus juba kõike tegema aga kui laps väike siis eelistavad lastetuid
Vaivara21. juuni 2017, 11:02
Muide, meestel võib vahel tööotsingul olla probleemiks see, et on abielus. Minu abikaasal on seda juhtunud, et naisjuht naeratas ja moosis vestlusel seni, kuni küsis eraelulisi küsimusi. Kuuldes, et mees on abielus, muutus toon, hakkas keerutama ja lõpuks ei võetudki tööle. Seega, diskrimineerimist võib olla mõlemal sool.
Ah selle21. juuni 2017, 16:01
mõtles su mees ise välja, et sind hirmutada, et näe kui nõutud ta on, et kõik kohe tahavad. Tüüpiline eesti meeste suhtumine.
dr. Mõngel21. juuni 2017, 09:44
Tuleks jätta suvaliste meestega aelemine ja neile laste sünnitamine ning endale mõni päris tõeline amet (kanasulgede rappija, keevitaja, striptiisitar, traktorist jne...) õppida. Siis on tööd, on leiba ja ühiskond saab tunda rõõmu naisest, kellest täna pole rääkida muud kui halba.
no21. juuni 2017, 09:17
mida on tööandjal teha töötajaga kes laste tõttu üle nädala mõned päevad tööl pole?
dr. Mõngel21. juuni 2017, 09:08
Põrutagu vähem suvalistega ringi ja ärgu igale neist last sünnitagu ning võib juhtuda, et proua saabki tööd.
linnamees21. juuni 2017, 08:40
Etevõttel on tähtajaline leping kliendiga. See ootab toodet või teenust tähtajaks. Tal omad asjad sellega ajada. Siis teatab toote või teenuse osutaja töötaja, et ta homme tööle ei tule - laps haige. Arusaadav, et lapsed on haiged, aga kes mu kliendile töö valmis teeb. Mul ei ole ju varumeeskonda palgatud ootama, kas kedagi vaja asendada. Kui see risk väga kõrgeks tõuseb - aga kolme väikese lapsega see ju nii on, siis arusaadav, et ettevõte riske ei võta. Selles mõttes oli vanasti õigem, et ema oli lastega pikalt kodus ja isa sai tööl piisvalt palka, et peret üleval pidada.
Ei ole anekdoot21. juuni 2017, 09:27
Professor küsib naistudengilt, kes eksamil vastata ei oska:" Mis on teie vabandus, et te õppinud ei ole? Olete vallaline ja lasteta, samas kui eelmine vastaja on abielus ja 3 lapse ema ning sooritas eksami A-le?" Üliõpilane vastab: "Kas te tõesti arvate, et omale mehe otsimine nõuab vähe aega ja vaeva?"
küsimus elavale klassikule21. juuni 2017, 08:35
kas elava klassiku hinnanul on olukord selline, et praegu on isik "peast ema" , aga seejärel juba " üle 45 ja seega õppmisvõimetu ?
urjuhh21. juuni 2017, 08:19
jälle mingi feministide hala. kui üks tööandja tööle ei võta otsi mujalt. hea on olla ohver ja nutta maailma ees. aidake! kehtestage kvoodid!
mmm21. juuni 2017, 09:28
Ta kandideerib ka sellisele kohale, kus pole mõeldav, et inimene vahepeal kaob mõneks nädalaks ära. Kui ta on projektijuht, siis pole nii, sorry, mul lapsi haige ja paneme projekti nüüd seisma seniks.
Ei mõista21. juuni 2017, 08:09
Kuidas nii, et ema jäi koduseks kui lapsed olid juba 4 ( sic! ) aastased? Tähendab ema oli Kolmikute esimese 3 aasta kasvatamise, imetamise jne. ajal tööl?! Ei saa ühildada ühildamatut. Inimene ei saa olla kahes - kolmes kohas korraga. Rääkigu feministid mida tahes.
paindlik töö ja turg21. juuni 2017, 07:48
ah et ainult juhiks no otsigu siis edasi
Võts21. juuni 2017, 08:05
Õige ja samuti nüüdseks juba mitte väga uus TL seadus, mis võeti vastu tänu oravate suurtele jõupingutustele.
Ja kas mitte see sama oravaklubi ei reklaami, et nende valijad on noored , kõrgelt haritud töötajad- mehed , naised jne.
Edu valikute tegemisel.
eesti kodanik21. juuni 2017, 06:00
meil eestis ongi nii et kui on lapsed või oled üle 45 ei võta sind keegi tööle.võid olla nii kuldsete kätega kui tahes.tahetakse veel pesi iga tõsta.selline on valitsuse saavutused.töötukassas ainult halvustatakse miks pole tööle läinud.
mõtlik21. juuni 2017, 06:35
Mida vähem lapsi seda parem elu.
Saad pensionäriks ja riik maksab kõik sinu pansionaadi kulud 100% liselt kinni
On sinul aga lapsed, kellede üleskasvatamiseks oled kõik andnud, hakkab riik neid lapsi kiusama ja nendelt sinu ülalpidamiskulusid kasvõi kohtu kaudu taga nõudma.
MINU21. juuni 2017, 01:02
kunagisel töökohal töötas üks kõrgharidusega naine koristajana,tõsi diplomi sai Riiast,,tal on kolm last ,tal ei jäänudkimuud varjanti.Tubli insener läks kaduma.
ära muretse21. juuni 2017, 06:36
meile tulevad nii insenerid kui ka akadeemikud Lõunast.
Aga21. juuni 2017, 00:47
sellest artiklist allpool on just lugu kuidas Evelini restoran otsib abikäsi.Lubab head tasu ja kindlasti saavad ka kõik kõhu täis.
ja jaa21. juuni 2017, 06:39
mitu päeva see nn restoran ka töösse jääb ? Evelini asjaajamised on justkui Eesti ilm. Täna paistab päike homme sajab lõrtsi. Tasu seal muidugi mustalt jne.
On21. juuni 2017, 00:40
lausa imelik kuidas kutsutakse inimesi ülesse salgama oma elu tööandja eest.Aga kuhu jääb siis ausus ,tööandja ju näeb pärast niikuinii milline inimene on.Kogu aeg soovitatakse cv-desse kirjutada mingit jama,et endast parem mulje jätta.Kas see on siis ilus?Olgem ikka sellised nagu päriselus.Iga normaalne tööandja hindab seda kui inimesel on korralik pereelu ,lapsed ja väärtused paigas.Sellistest inimestest peetakse lugu,keegi ei taha tegeleda valetajatega.
kuule21. juuni 2017, 09:33
tööandja samuti valetab end paremaks ja ilusamaks kui tegelikkus. üldse ei muretse, et töötaja hiljem niikuinii tõde näeb. kõik püüavad jätta paremat muljet. kas oled mõnd turu mutti näinud, kes ütleb - mul s-tad mürgitatud kapsad, ära neid osta. kas mõni tööotsija räägib - mul seitse last, voodihaige vanaema ja joodik mees, tööd ma samuti teha ei viitsi. või tööandja meelitamas inimesi tööle - meil kehv palk, töötingimused halvad, ülemused sõimavad, pidevalt rikume tööseadust. no mida.
Too jutt on jama21. juuni 2017, 16:16
Olen isiklikult kogenud tööandjapoolset diskrimineerimist seepärast, et mul ei ole peret ega lapsi. Teema oli palgas, kui oli palkade tõstmine siis töökaaslane kel oli laps ja kes minuga samal alal, samakaua töötanud, temal tõsteti rohkem palka, küsisin ülemuselt, et mis kamm on ja põhjenduse saingi, et temal on rohkem raha vaja. Samalajal eesti tibinad ainult rahakotijärgi mehi valivadki, mingid väärtused siin küll midagi ei loe kuna seesama töökaaslane hooples üle päeva kui kõva tegija ta on ja murdvat nagu loogu. Seega ära ikka räägi seda, millest sa ei tea.
tädi 20. juuni 2017, 23:54
peaks ministriks või vähemalt linnaosavanemaks akkama.
20. juuni 2017, 23:31
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
to ,hause21. juuni 2017, 00:45
ja mida ta valesti ütles21. juuni 2017, 06:40
tänane nn demokraatia just seda kõike võimaldabki.
Marta20. juuni 2017, 22:50
Meie riigis saab naine mitmel moel karistatud kui lapse(d) ilmale toob. Tööandjad elavad vaid hetkele? Äkki ei sünnitaks üldse siis lapsi :) Aga tööandja jääb ka ükskord vanaks ja tahab,et keegi talle pensioniraha teeniks, et keegi vanadekodus ta eest hoolitseks... Sest tal endal on heal juhul vaid üks laps või elab see kaugel välismaal... Või on tal ainult koer, keda ta poputab.
Mart20. juuni 2017, 23:12
Pensioniraha ei teeni inimesed vaid fossiilkütustel töötavad masinad mis hoiavad töös meie majandust ja ühiskonda. Kivisöe ja nafta tootmine ning inimkonna rikkus on läbi viimase 150 aasta jooksul koos kasvanud. Varsti see pidu lõpeb. Praegused tööandjad ei hakka kunagi pensioni saama, sest need praegu sündinud lapsed lihtsalt ei jaksa kõigi tulevaste sõdade ja epideemiate keskel käsitööna nii palju väärtusi toota, et vanasid ülal pidada.
ww20. juuni 2017, 23:16
tööandja tööandjaks, kuid probleem on selles, et paljude selliste daamede tegemata tööd jäävad kaastööliste teha (see tähedab ka topeltkoormust ja vähem vabu päevi).
Mehele21. juuni 2017, 07:43
Seda küll, kuid selleks peabki tööandja valmis olema ja lisatöö tasustama. See pole küll naiste probleem.
Ja olen kuulnud, et ka Eestis on juba toredaid kaasaegseid töökohti, kus emaks olemine ei ole karistus vaid loomulik osa.
Juku21. juuni 2017, 12:49
Miks peaks üks ettevõtja lahendama riigi poolt tegemata jäetut ? Kas meil on riiklik süsteem, mis võimaldaks 2-3 põngerjaj korral palgata lapsehoidja selleks, et ema võiks täiskoormusel tööl käia ?
Grön 21. juuni 2017, 06:00
See pensioniteenimise jutt on jama, kus see kirjas on, et need lapsed siia tööle jäävad? Praegu ju näha, saavad maksumaksjate kulul hariduse ja siis tõmbavad välisriiki elama ja isamaa armastus ärkab taas, kui üks jalg hauas või mõni tervisehäda külges.
pirn21. juuni 2017, 06:43
Kuna oleme täna allhanke riik ja selliseks ennast ka seadusandlikult määratlenud , siis on ka paratamatu , et oleme lääneriikidele tööjõu inkubaatoriks.
Kalev20. juuni 2017, 22:49
Tööandjale peaks jääma ikkagi otsustusõigus keda palgata ja keda mitte.Samuti ei maksa oma haridusega üle pingutada,lõputunnistused on küll head aga need ei määra enamus ametikohtades mitte midagi.Tööandjal on vaja inimest kes töö ara teeks .Kui see naine oleks palgatud ,siis oleks keegi teine jäänud ilma tööta ,siis ju temal õigus pahane olla,et ei saanud tööle.Äkki otsitakse hoopis valet tööd ja loodetakse liiga palju teistele.Kui hakkaja ja niiöelda haritud siis hakaku ise ettevõtjaks.Projektijuhtimine on ju käpas.
siil20. juuni 2017, 22:48
Kas miskit töökogemust ka on w ?
No propleema20. juuni 2017, 22:47
Ülelahe ihmemaa odottaa!
Ihmemaalt.21. juuni 2017, 12:34
Ihmemaal tuleb ka tööl käia.
Irw20. juuni 2017, 22:33
Tahaks kosmonaudiks hakata aga keegi võta tööle.Mida teha sellise murega.
kõrgeltharitud20. juuni 2017, 22:30
asi pole lastes. Annelit ei tunne ja artikkel tema kõrgeltharitust ei ava. Aga kõrgeltharitutel on tavaliselt eriala ja amet. Minu kogemus näitab, et projektijuhiks või projektijuhi assistendiks püüavad saada enamasti poolharitud või täispehmete valdkondade esindajad, kel tegelikust projektijuhtimisest aimugi pole. No eks see projektijuhi nimetus ole eestis ära ka lörtsitud. Ja kui mul tööandjana tõsist projektijuhti vaja oleks, siis jätan udud kõrvale, olgu nad nii lastetud kui tahes.
Btw, päris projektijuhtimise puhul on projektijuhi amet kõige suurema koormuse ja närvipingega amet, miks ta oma kolme lapse kõrvale just seda hullumaja veel igatseb?
Hark20. juuni 2017, 22:28
Enamus kommenteerijad siin on lastetud.
Marianne21. juuni 2017, 12:31
Mul on kolm last ja ikkagi ma ei mõista mida see naine nutab seal. Kui erafirma siis võib tööandja näo järgi ka töötajaid valida. Mingid abitud naised kasutavad lapsi ära et ohvrina paista ja sedakaudu tööd saada?
Johhaidii20. juuni 2017, 22:27
Sai 6000 sünni puhul ja 500€ kuus lastetoetust, pole vaja tööle minnagi...las mees käib
veel ei ole juuli20. juuni 2017, 22:44
))20. juuni 2017, 22:20
tööandja peab juhm olema kui omale sellise nuhtluse kaela võtab.
Muri20. juuni 2017, 22:17
Pseudoprobleem . Tööandja tahab vähem jamasid ja ise otsustab kelle tööle võtab!
Oh,20. juuni 2017, 23:24
Tagurpidi20. juuni 2017, 22:07
Olen nelja lapse ema ja õnneks mitte diskrimineeritud. Tööd teen ka usinasti, ei ole iga nohuga haiguslehel ja tugivõrgustik olemas, kes aitab lapsi hoida. Tean, et minusuguseid on palju ja tööandja ei pea muretsema, kas töö saab tehtud. Kahjuks tean ka näiteid, kus ühe lapse ema on iga kuu lapsega kaks nädalat haige ja ilusate ilmade puhul kasutab kiiret haiguslehte ka rannapuhkuse korraldamiseks. Sel ajal siis teised rabavad topelt. Ei ole tore. Seega leian, et laste mittemainimine tööle minnes on täiesti OK, ainult et tööajal töö tegemist ei tohiks need "olematud" lapsed siis takistada. Kes töövestlusel tööandjaga pimesikku soovib mängida, ei peaks saama ka lapsevanematele mõeldud õigusi kasutada nt lapsepäevad, puhkus soovitud ajal jms. Sest lapsed, nagu ütleb Pakosta, ei mõjuta ju mitte kuidagi töötaja võimekust tööd teha. Nad tulebki mainimata jätta. Või kuidas?
Mann20. juuni 2017, 22:33
Kolleeg võttis just õllesummeri ajaks lapsega haiguslehe.See aga ei takistanud koos haige lapsega seal möllata .Pärast unustas ära ja praalis oma õllesummeri muljetega.
Sama20. juuni 2017, 22:35
Tahtsin just sama mõtte kirjutada aga jõudsid ette.Toetan su kirjutatut!
haige kolleeg20. juuni 2017, 22:43
toetan õllesummerit!
Mõte21. juuni 2017, 10:21
Olen nõus, et haiguslehe kuritarvitamine pole õige, kuid pisut kumab siiski ka üldine negatiivne suhtumine laste ja enda haige olemisse. Haige olemine on justkui kuritegu tööandja suhtes, kuigi terve olemine (ehk ka kodus enda korralikult terveks ravimine enne tagasi tööle naasmist) peaks olema igati tööandja huvides. Haigusleht Eestis on tohutu patt, mis teeb kurvaks. Statistika ja uurimused räägivad väga selgelt, mis selles osas meil siin riigis toimub ja see pole mitte üldse rõõmustav.
muide20. juuni 2017, 22:06
mis tööd teevad projektjuht või projektiassistent?
ei teegi tööd20. juuni 2017, 22:33
juhivad ja assisteerivad
xxxx20. juuni 2017, 22:02
No näed kõik ei saagi oma lapsukesi tööle kaasa võtta nagu Mailis reps.
yll20. juuni 2017, 22:01
täpselt20. juuni 2017, 22:03
mõtlen sama, et mis projektijuht või muu paberite ühest kuhjast teise tõstja.
2. võimalus:
Tuleb tootvale tööle minna, tööjõu puudus on meeletu tootval tööl!
Just21. juuni 2017, 03:44
Eks peaks mone paris ameti oppima
Igale...22. juuni 2017, 10:53
eestimaal olevale naisele tuleb leida oma RONALDO kes neid ülal peab ja asi lahendatud.