Marilyn KerroFoto: Robin Roots
Inimesed
22. juuni 2017, 11:43

Haara võimalusest kinni ja pane end proovile! "Eesti selgeltnägijate tuleproov" otsib saatesse värsket verd (20)

Eesti menukaim telesaade "Eesti selgeltnägijate tuleproov" alustab peatselt uut hooaega, milles raames otsitakse endiselt uusi nõiahakatisi ja selgeltnägemisvõimetega multitalente ning saatesse kaasa elama publikut. Pane end proovile, sest järgmine šamaan Anu võid olla just sina!

Ajakirja Müstilised Lood endine peatoimetaja ning "Selgeltnägijate tuleproovi" üks eestvedajatest Greta Kaupmees andis Facebookis teada, et esimese saate salvestus toimub juba 27. juunil ning oodatud on nii publik, kui ka selgeltnägijad, kes end proovile soovivad panna.

Esimene  Eesti "Selgeltnägijate tuleproov" leidis aset 2008. aastal, mil finaalis astusid omavahel võistlustulle Veeliks Jalakas ja nõid Nastja.

Jalakas kogus saatega tugeva toetajaskonna. Ka Nastja pidas Veeliksit tugevaks vastaseks, kelle elukogemus pani teda natuke hirmu tundma.

Võitjaks tunnistati nõid Nastja, kes lahkus saatest 100 000 krooni võrra rikkamana.

Kodumaise tuleproovi teise hooaja, mis oli eetris 2009. aastal, finaali pääsesid Kristi, Sergei ja Tarmo. Finaal aga kukkus läbi, kuna ükski kolmest võistlejast ei lahendanud ära ühtki neljast ülesandest. Saate auhinnarahaks olnud 100 000 krooni annetati liikumispuudega laste toetuseks.

Eelmise selgeltnägijate saate hooaja võitja Anu Pahka. Foto: Toomas Tatar

2016. aastal naasis "Selgeltnägijate tuleproov" uuesti teleekraanile ning saate võitja selgus telefonihääletusel. Võitis šamaan Anu, kes kogus 53 protsenti häältest.