Inimesed

Maia Vahtramäest sai diplomeeritud rätsep: on tore ja kurb korraga, et kool läbi sai (8)

LISA KOMMENTAAR

ehh21. juuni 2017, 08:12
lauljaid tuleb Eestis iga aastaga ikka rohkem ja rohkem. Tuurid ümber Eestimaa, lõputult. Kaua see buum kestab, kaua suudab laulja huvi pakkuda järgmistele põlvkondadele ja , et leib lauale saada?
Ainult tark saab aru - kui sul on korralik oskus midagi oma kätega teha, et ellu jääda, ei pea sa muretsema, kui publik sinust tüdineb ja sa ei pea ikka tuuritama, kui uued ja nooremad, paremad sind kõrvale suruvad.
Gümnaasiumi lõpetaja peaks kaaluma, kas saada oma elule jalad alla . tehes läbi kutseõppe ja siis targalt valima kõrgkoolis eriala, mis on sinu jaoks õige. Siis ei pea sa hakkama "kõrgharitud" kõige lihtsama töö tegijaks. Miinimumpalgaga.
Teeline21. juuni 2017, 14:44
Palju neid lauljaid Eestis on (kui üldse on), kes oma lauluga leiva lauale saavad? Kõigil tuuritajatel on ju kümnete kaupa toetajaid taga., kes kõik kinni maksavad. Kui need ära jääksid ei oleks kuskil ühtegi piiksu kuulda. Või ainult nurinat, kui tuim eesti rahvas on, ei taha kontsertidel sadu € välja käia, et "muusika"t kuulata.
jepp20. juuni 2017, 19:44
kunagi olid rätsepad meesterahvad, õmblesid meesteülikondasid. naised olid ikka õmblejad.
Mõtlik20. juuni 2017, 20:52
Rätsep on kraad kangem spetsialist kui õmbleja. Rätsep suudab valmis teha revääridega pintsaku või mantli, ja ehitada sinna sisse õigesti kogu vaheriiete ja tugevduste süsteemi. Õmbleja võib olla igaüks, kes pluusi ja kleidiga hakkama saab. Mees- või naissooga pole seal eriti midagi pistmist... vähemalt tänapäeval. Isegi Londonis Savile rowl, kus asuvad tipptasemel rätsepatöökojad ja seltskond ülimalt konservatiivne, olevat ühel naisrätsepal ennast sisse seada õnnestunud...
21. juuni 2017, 14:09
Millal "kunagi"? Ametinimed "õmbleja ja rätsep" näitavad, mis tööd keegi teeb, mitte ei näita, kas antud töö tegija on mees või naine. Rätsep on üleriiete valmistaja (kostüümid, mantlid, kasukad, ülikonnad) ja õmbleja on kergete rõivaste valmistaja.
Vanamees20. juuni 2017, 17:41
Võimas uudis ja edasi ...?
1 sai20. juuni 2017, 17:33
oma-enda20. juuni 2017, 16:57
Palju õnne Maiale ja Katharina Toomemetsa saadame kooli tagasi, kus ta õpib selgeks, kas tegu oma või enda õmmeldud kleidiga.