Brigitte Susanne Hunt, lõpetamine, 20.06.217 Foto: Elen Kontkar
Inimesed
20. juuni 2017, 19:03

Brigitte Susanne Hunt Tartu ülikooli lõpetamisest: "Ma ei kirjutanud kolme aasta jooksul sadu lehekülgi, et lõpetada rikka mehe potilillena." (77)

Raadiohäälest kaunitar Brigitte Susanne Hunt lõpetas tänavu Tartu ülikooli ajakirjanduse- ja kommunikatsiooni eriala. "Doktor Silvast" tuntud avameelne kaunitar tõdeb, et on valmis kõik mängu panema, et elus omal käel kaugele jõuda: "Ma ei tahtnud olla üks nendest, kes saab natuke kuulsamaks ja siis järeldan, et elu lõpuni olengi nüüd lihtsalt kuulsus ja that's it. Äkki veel võtan rikka mehe ja saangi lihtsalt elust läbi." 

Brigitte tunnistas, et pärast kiiret tähelendu oli kõige raskem katsumus jääda kahe jalaga maa peale: "Lõin kaasa "Doktor Silvas" ning märkasin, kuidas inimesed tundsid minu tegemiste vastu varasemast rohkem huvi, ajakirjanikud tegid minust lugusid, inimesed tundsid tänaval ära. Asetusin rolli "tuntud tegelane" televiisorist. Esimesed kaks-kolm kuud võttis harjumiseks aega, et inimesed sosistavad mu nime, kui neist möödun. Kuulsusesära pimestas mind natuke isegi, "äratõusmine" on meelelahutusvaldkonnas kerge tulema. Tulin taas tänu vanematele ja lähedastele maa peale tagasi. Kuulsuseid tuleb ja läheb, aga ülikooliharidus jääb. Ma ei kirjutanud kolme aasta jooksul sadu lehekülgi, et lõpetada rikka mehe potilillena. BSH on midagi enamat kui lahe tiss ja kena näolapp. Tuntus ja kuulsus on sisutühi energia, teadmised on hindamatud." 

Brigitte Susanne Hunt, lõpetamine, 20.06.217 Foto: Elen Kontkar

Ülikoolis õppis iseennast paremini tundma

Noor kaunitar mõtiskles, et just ülikooli ajal sai ta vaimselt targemaks ja õnnelikumaks, mis lisas ka omajagu enesekindlust. Kui Brigitte peab aga meenutama, mis on parim õppetund, mille ta ülikoolist terveks elust kaasa sai, jääb vastus lihtsaks ja konkreetseks: "Kõige olulisemaks pean ilmselt seda slaidi, kus oli kirjas, et fakt saab olla õige või vale - arvamus aga mitte kunagi. Gümnaasiumist sain arvamuse, et ainult õpetaja arvamus on õige. Ülikoolis selgitasid õppejõud, et iga arvamus on õige, kui sa oskad selle faktide põhjal ära põhjendada. Ma olen õnnelikum ja enesekindlam just selle mõtte tõttu, et ma teen, mida mina ja ainult mina õigeks pean." 

Brigitte Susanne Hunt, lõpetamine, 20.06.217 Foto: Elen Kontkar

Ent näitlejatar möönis, et kindlasti on meie seas palju neid, kes tänu oma loomulikule intelligentsile koolitunnis läbi saavad, kuid ülikoolis see paraku enam nii kerge pole: "On seda tüüpi inimesi, kes õpivad korralikult ja saavad ikka kolme ja need, kes ei õpi ja saavad viie miinuse. Ülikoolis päris niimoodi ei saa. Teemadesse minnakse süvitsi. Ma austasin oma õppejõude piisavalt, et öelda neile ausalt ja otse, kui ma ei jõudnud materjali läbi töötada. Sellest ei tulnud probleemi. Valetamisest alati tuleb."

Tulevikuplaanid on lahtised, ent kõik on võimalik

Tuleviku teemadel jääb 21-aastane neiu salapäraseks: "Mulle meeldib, kui keegi ei tea minu järgist sammu. Ettearvamatus ja salapärasus on seksikas. " Brigitte vajub aga siinkohal mõttesse: "Kas keegi saab olla liiga haritud? Ma arvan, et mitte. Mu perekond ja töö-perekond on mulle toeks, kui otsustan magistrisse minna."

Noor naine tunnistas, et teda paeluvad paljud asjud, kuid lähiajal arendaks ta meelsasti end vaimselt: "Magister või teine baka, mis alal ja millal – hoian veel oma hobuseid (inglise keeles hold your horses) sellel teemal. Selle asemel, et ennast teistega võidu süstima ja lõikama hakata, lähen arendan end hoopis sisemiselt. Beauty fades, knowledge is forever," muheleb Brigitte.