Carrie FisherFoto: DYLAN MARTINEZ
Inimesed
20. juuni 2017, 10:02

“Tähesõdade” staar oli enne surma pruukinud kokaiini, heroiini ja ecstasyt

Printsess Leia osatäitjana tuntud Carrie Fisheri organismis oli tema surma ajal nii kokaiini, heroiini kui ka ecstasy't, selgus toksikoloogiaekspertiisis.

60aastane filmilegend suri mullu 27. detsembril mõni päev pärast seda, kui tema süda oli lennukis seiskunud. Ajakirja Variety teatel seisab koroneri raportis, et omaksed keeldusid surnukeha lahkamisest. Nõnda langetati järeldused Fisheri surma põhjuse asjus toksikoloogiliste analüüside ning surnukeha välise vaatluse järgi.

Ehkki näitlejanna verest ja kudedest leiti kokaiini, heroiini ja ecstasy't, pole koroneri sõnul selle põhjal võimalik otsustada, kuivõrd suurt rolli need meelemürgid tema surmas mängisid.  Lisaks illegaalsetele ainetele oli Carrie väidetavalt võtnud ka kolme retseptiravimit – antidepressant Prozacit, bipolaarse häire ja skisofreenia raviks kasutatavat Abilifyd ja epilepsiavastast Lamictali – ning kanget valuvaigistit oksükodooni, seda küll ilma retseptita.

Raporti andmeil oli surma üheks põhjuseks uneapnoe.

“Mu ema maadles kogu elu uimastisõltuvuse ja vaimuhaigusega,” nentis printsess Leia osatäitja ainus tütar Billie Lourd (34). “Lõpuks ta sellesse surigi.”