Pilt on illustreeriv.Foto: Reuters / Scanpix
Tele
19. juuni 2017, 21:30

Kurb tõde: igal aastal müüakse seksiorjusesse ligi 21 miljonit inimest (58)

Täna oli ETV eetris naiste õiguste olukorrast rääkiv saade "Võim ja maailma naised". Naiste õiguste tagamine on ka veel täna suureks probleemiks. Kuigi võrdseid õiguseid meest ja naiste vahel pole saavutatud veel üheski riigis, on kõige hullem olukord äärmuslike režiimide võimu all elavatel naistel.

Jätkuvalt on suureks probleemiks inimkaubandus ja seksiorjus. 2008. aastal arvati olevat üle 20 miljoni inimkaubanduse ohvri. Hinnanguliselt 14 miljonit neist elas Indias ja paljud olid kaasatud seksitööstusse. 

Inimkaubitsejate tulud on ülisuured. Kogu tööstust hinnatakse olevat 150 miljardit dollarit aastas, mis on rohkem, kui Google, Apple ja McDonaldsi iga-aastane kasum kokku. 

Saates sai sõna seksitööstuse ohver, India neiu, kes müüdi seksiorjaks juba 13-aastaselt.

"Mind piinati, kuid ma hakkasin vastu. Mul lõiguti habemenoaga reisi. Ruum, kus mind korduvalt piinati, oli otsekui põrgu. Ta vägistas mu jõhkralt. Olles lahkunud, saatis ta veel kümme meest mind vägistama ja seejärel veel kakskkümmend, mind piinati vahetpidamata. Iga päev tuleb 20-30 klienti. Nad teenisid minu pealt väga palju raha, aga mina ei saanud ainsatki ruupiat. Mind isegi ei toidetud korralikult. Kui ma haigeks jäin, ei viidud mind haiglasse. Ma ei oska kirjeldadagi, mis põrgu ma seal läbi tegin. Ma tahtsin surra. Aegamisi sai selgeks, et mingit pääsemist neist pole," rääkis neiu pisarsilmil oma kurvast minevikust seksiorjana.

Dr Sunitha Krishan on aktivst, kes on aidanud ligi 12 000 inimkaubandusohvrit ning näinud seksitööstust lähedalt. “Mehed ostavad inimkeha teatud ajaperioodiks, kaheks-kolmeks tunniks või ööks ning mõtlevad, et võivad selle kehaga kõike. Nad kustutavad naisekehal sigareid või sigarette, peksavad nad rihmaga läbi või lõiguvad. Naistel pole mingit valikut. Meestele tuleb pakkuda kõike, mida nad soovivad,” selgitas ta seksitööstuse jubedaid külgi. 

Inimkaubanduse vastu töötamiseks koostab USA valitsus iga-aastaselt raporti, kus toob välja kõige hullema olukorraga riigid. Kuid poliitikute ja aktivistide pingutustest hoolimata on edasiminekust väheseid märke. Igal aastal müüakse endiselt orjusse hinnanguliselt 21 miljonit inimest, kellest enamus on naised.