IGINOOR: Täna 50aastaseks saanud filmitähele võiks välimuse järgi pakkuda vanust julgelt poole vähem. Pildil täpselt nädal tagasi filmi «Petetud» pressikonverentsil ­Beverly Hillsis Four Seasonsi hotellis. Foto: Vida Press
Inimesed
20. juuni 2017, 04:00

NICOLE KIDMAN: olen väga häbelik – lapsena ma isegi kogelesin

Hiljutisel Cannes’i filmifestivalil jooksid fotograafid üksteist vaat et vigaseks, et saada pilti näitlejanna Nicole Kidmanist. Üllatuslikult peab aga punavaibal säranud Hollywoodi täht end üsna häbelikuks. "Ma olen väga uje – tõeliselt häbelik –, ma isegi kogelesin lapsena ja sain sellest alles pikkamööda üle, aga häbelikkus tuleb ikka mõnikord tagasi. Nii ei meeldi mulle minna üksinda rahvast täis restorani, mulle ei meeldi minna üksinda peole," on pihtinud täna 50aastaseks saav Kidman ajakirjale Talk.

Veelgi enam, Oscari võitja ja kolme Kuldgloobuse laureaat on kahelnud aastaid ka oma näitlemisandes ja mõelnud oma ametiga lõpparve teha.

Õnneks pole ta filmimaailma siiski jätnud ning tänavu esilinastus Cannes’is lausa kaks linateost Kidmaniga peaosas: režissöör Sofia Coppolale parima lavastaja preemia toonud "Petetud" ja kreeka päritolu Yorgos Lanthimose "Püha hirve tapmine". Lõpuks pärjas žürii Kidmani veel eriauhinnaga.

16aastasena ekraanile

Nicole on sündinud eksootilisel Honolulu saarel Hawail. Tema Austraaliast pärit vanemad õppisid seal sel ajal. Hiljem kolis pere mandri-Ameerikasse ning 1970. aastal, kui Nicole oli saanud nelja-aastaseks, pöördus pere tagasi Austraaliasse. Nii et tüdruk kasvas üles Sydneys ja sai näitlejana tuntuks kõigepealt Austraalias.

Nicole meenutab intervjuudes mõnuga oma esimest esinemist. Paljudes kristlikes maades on koolides ja teistes lasteasutustes populaarsed jõulunäidendid Jeesuse Kristuse sünnist ja esimestest beebipäevadest laudasõimes.

Nicole Kidman mängis kuueaastasena ühes sellises etenduses lambukest, määgivat kõrvalosa. Kuid vahel piisab näitlejapisikuga nakatamiseks isegi vaid sellisest pisiosast. Kogu kooliaja mängis Nicole innukalt kaasa kooliteatris: need ei olnud enam lambarollid, vaid andsid talle juba näitlejaelust maitse suhu.

Kooliajal hakkas Nicole osalema ka Sydneys tegutsenud projektis Australian Theatre for Young People (ATYP). Seal kohtus ta esimest korda innuka Austraalia noormehega, kel nimeks Baz Luhrmann.

USK AJAS ABIELU LÕHKI? 1990. aastal lõi filmi «Kõuepäevad» võtteil lõkkele Nicole Kidmani ja Tom Cruise’i armastus. Paar oli abielus üle kümne aasta, kuni 2001. aastal andsid teada lahutusest. Oletatakse, et põhjuseks oli Cruise’i usk saientoloogiasse, mida Kidman ei suutnud seedida. Pilt on tehtud1998. aastal. Foto: Vida Press

Mõned noorussõbrad jäävad püsima. 2001. aastal kandideerisid mõlemad, üks lavastaja ja teine esistaarina, juba muusikaliga "Moulin Rouge!" Oscaritele, aga jäid sedapuhku ilma. 2008. aasta lõpus esilinastus sama paari järgmine film, romantiline ajaloodraama "Austraalia", kus Kidmani paariliseks oli võetud veel üks väga edukas kängurumaa näitleja Hugh Jackman, kuid selgi korral, hoolimata suurest kommertsedust, jäid Oscarid saamata.

Nicole Kidman on prestiižika kuldmehikese korra kätte saanud, parima naispeaosalise rolli eest filmis "Tunnid" (2002).

Kuid blond sinisilmne Nicole alustas ikkagi oma edukat filmikarjääri 16aastaselt kaugel Austraalias. Ta mängis kaasa nii kohalikes filmides kui ka sarjades ja oli juba 20aastasena kodumaal tuntud näitlejanna.

Rahvusvaheliselt võitis Kidman suurema tähelepanu 1989. aastal valminud põnevikuga "Tardunud vaikus" (Dead Calm). Koos Uus-Meremaa päritolu näitleja Sam Neilli ja kreeka juurtega ameeriklase Billy Zane’iga mängisid nad kolme üksikul jahil mööda ookeani triiviva tegelase kire- ja surmasuhted suureks.

Nüüdsest ootasid suured filmifirmad ja kallid projektid Nicole’i, temast sai ülemaailmne filmitäht.

Megastaaride superpaar

1990. aastal jõudis kinodesse võidusõidust ja -sõitjatest pajatav film "Kõuepäevad" (Days of Thunder, 1990), peaosades Tom Cruise ja Nicole Kidman. Linateosest sai metsik bestseller, IMDb andmetel tõi film üle maailma sisse ümmarguselt 165,9 miljonit dollari, ja peaosalised jäädvustasid ennast filmilukku kui ülemaailmsed staarid.

Kusjuures Tom ja Nicole, kelle vahel algas kohe võtete alguses tõsine romaan, abiellusid sama aasta jõuluõhtul. Hollywood oli saanud superpaari.

Peatselt adopteerisid nad kaks last, tütre Isabella Jane’i ja poja Connor Anthony. See on muidugi Hollywoodis pikaajaline traditsioon, et naisstaarid ei hakka ise sünnitama. Esiteks – karjääriS tekib paratamatult paus ja sa võid kuldselt rongilt maha jääda. Teiseks – sünnitus võib rikkuda su hästitimmitud ja seksikaT figuuri.

Kauneima-menukaima ajakirja esikaanepaarina püsisid Nicole Kidman ja Tom Cruise koos üle kümne aasta, alles 2001. aastal teatati ametlikult lahutusest.

Kui kaks sellist inimest, kelle ümber teeb katkematut pulmatantsu kogu Hollywoodi seksapiilseim koorekiht, nii kaua koos püsivad, siis üldiselt arvatakse, et saatuslikuks ei saanud ei keegi kolmas, neljas ega üldse seks.

Tom Cruisist sai mingil ajal kummalise saientoloogia kiriku jünger. Väliselt küll üsna usuleige Nicole Kidman on aga ristitud katoliiklane ja ta oli mehe sekti suhtes üsna skeptiline. Sealt tuli lõhe, mida enam ei õnnestunud lappida.

Abiellus uuesti

Järgnev ajajärk pärast lahutust on Nicole’i eluloos äärmiselt värvikas. Teda pandi paari enam-vähem kõigi kenamate meestega, kellega ta koos mängis ja siis veel terve portsuga, kes tema lähikonda sattusid.

TEISE ABIKAASAGA: Nicole abiellus kantrilaulja Keith Urbaniga 25. juunil 2006. Paaril on kaks last. Keith saatis Nicole’i ka täna­vusel Cannes’i filmifestivalil, kus nad õrnusehetkel koos pildile jäid. Foto: Vida Press

Siia paigutame väikse nimekirja tema tõelistest ja oletatavatest partneritest: räppar Q-Tip, näitlejad Adrien Brody ja Jude Law, lauljad Lenny Kravitz ja Robbie Williams. Nicole ise on öelnud 2007. aasta intervjuus ajakirjale Vanity Fair, et tal oli enne teist abielu üks kirglik salasuhe.

Uus-Meremaal sündinud ja varakult austraallaseks hakanud kantrilaulja Keith Urbaniga kohtus Nicole Kidman 2005. aasta jaanuaris USAs toimunud Austraalia päevadel.

Väikest kasvu, aga käbe Keith võitis pärast mõningast järelekatsumist Nicole Kidmani käe ja südame. Nicole ja Keith abiellusid 25. juunil 2006 Sydneys ja oma esimese lapse sünnitas Nicole 2008. aastal just selles abielus. Rose oligi Nicole Kidmani esimene ja ainuke oma sünnitatud laps.

2011. aasta alguses rabasid Nicole Kidman ja Keith Urban fänne ja ajakirjandust teatega, et nad sai veel ühe lapse. Vapustav oli uudis selle poolest, et veel detsembri alguses tehtud piltidel-videodel oli Nicole peenike.

Tegemist ei olnud siiski järjekordse jõuluimega. Paari bioloogilise lapsukese, kes sündis 28. detsembril, kandis ilmale asendusema.

Mängufilm "Petetud", mis etendub Kidmaniga peaosas tänavusel Cannes’i filmifestivalil, esilinastub Eestis 21. juulil, aga täna tähistab Nicole Kidman 50. aasta juubelit. Proovige oma mälestusväärsel juubelil sama hea välja näha!

IGINOOR: Täna 50aastaseks saanud filmitähele võiks välimuse järgi pakkuda vanust julgelt poole vähem. Pildil täpselt nädal tagasi filmi «Petetud» pressikonverentsil ­Beverly Hillsis Four Seasonsi hotellis. Foto: Vida Press