Paljast ihu, sõimlemist ja kakluseid: seda pakub idanaabrite suhteprojekt "Exid rannal".Foto: TV3
Tele
19. juuni 2017, 13:30

TELESOOVITUSED SUVEKS ehk mida korduste perioodil telekast vaadata? (2)

Kätte on jõudnud ilus suveaeg. Ka telejaamad lähevad puhkusele ja hakkavad näitama peamiselt ammunähtud telesaadete kordusi. Mida televiisorist vaadata, kui on suvekuumusest puhkust vaja? 

1. “Meie Bullerby”

Foto: Kanal 2

“Bullerby lastest” inspiratsiooni saanud telesari räägib vahvate laste Mihkli, Karli ja Kadri elust ja seiklustest väikeses Eesti külakeses, mis ületavad isegi päris Bullerby laste seikluseid. Sari on armas ja suvine, rääkides loo ühe väikese ja kokkuhoidliku laste ja vanemate suvest. Laste suvi on täis maailmaavastamist, marraskil põlvi, onniehitamist, krutskeid ja tondijutte ning muidugi hästi palju sõprust nii väikeste kui suurte vahel. Sarja jutustajaks on “Naabriplikast” tuntud Loore Martmaa. Tegu on lihtsa ja lõbus vaatamisega, mis teeb meele heaks nii väikestel kui täiskasvanutel ning annab inspiratsiooni lõbusaks suveveetmiseks. Sari on eetris esmaspäeviti kell 21.30. 

2. “Igaühe õigus”

Foto: ERR

ETV ei pane pille kotti ka suvel ning tõi ekraanile arutelusaate, mis räägib inimõigustest. Saates on arutletud inimväärse elu üle, abiellumise ja kooselu õiguse üle ja pagulaste õiguste üle. Sel teisipäeval lahatakse tööturu teemasid. Saates on teemadest rääkimas oma ala professionaalid, saadet juhib Eeva Esse. Seega, kui suveõhtul on soovi õllejoomise asemel veidi ühiskonnateemadel kaasa mõelda ja end veidi harida, sobib see saade nende eesmärkide täitmiseks suurepäraselt. Saade on eetris teisipäeviti kell 20.05.

3. “Talentide planeet”

Foto: kuvatõmmis

Kanal 2s alustab uus pöörane talendisaade “Talentide planeet”, millesse on kokku pandud parimad etteasted lausa 67 riigi talendivõistlustelt. Enim tähelepanu saavad muidugi kõige pentsikumad või kaelamurdvamad etteasted. Esimeses osas näeb näiteks saltosid viskavat koera, surmapõlglikke Vene akrobaate ja sõna otseses mõttes suure suuga India härrat. Suurepäraselt lihtne meelelahutus nii väikestele kui suurtele! Saade on eetris teisipäeviti kell 22.00.

4. “Meisterkokk”

Foto: TV3

TV3s jookseb USA “Meisterkoka” seitsmes hooaeg, mis pakub parajal määral meelahutust: lendavad potid-pannid, jooksevad pisarad ning muidugi teevad pulli kokasaate kohtunikud, eesotsas Gordon Ramsey’ga, kes on tuntud oma vägeva suuvärgi poolest. Juhul, kui oled ära vaadanud eelnevad kuus hooaega, võib seitsmes juba igavana tunduda. Kuid sellegi poolest on tegu lihtsa, veidi närvikõdi pakkuva meelelahutusega, mida on hea õhtuse söögitegemise taustalt jälgida. “Meisterkokk” on eetris argipäeviti TV3-s kell 18.05.

5. “Suvesangarid”

Foto: TV3

Suvesangarid ehk Kristjan Rabi ja Indrek Vaheoja teevad sangaritegusid juba neljandat aastat. Ka sel suvel rändavad nad mööda Maarjamaad ringi. Nalja ja pulli kõrval õpetavad mehed ka nippe, millest reaalselt kasu on: kuidas riides käia, kuidas pinki ehitada või süüa teha. Vajalikud oskused! Muidugi käiakse taas ringi laatadel ja tänavatel, et teha möödujatele mälumängu. Saates saavad kaasa lüüa ka televaatajad - võid isegi saata video sõbrale tehtud tüngakõnest, või sellest, kuidas su lemmikloom millegi nunnu või naeruväärsega hakkama on saanud. "Suvesangarid" on eetris esmaspäeviti ja teisipäeviti TV3s kell 21.30.

6. “Exid rannal”

Foto: TV3

Kuna kodumaine suhte- ja seksitsirkus ehk “Prooviabielu” sai kahjuks läbi ja loodus (televisioon?) tühja kohta ei salli, tõi TV3 vaatajate rõõmuks ekraanile veegi hullema, ropuma ja amoraalsema suhtereality “Exid rannad”. Sari näitab, kuidas ebareaalselt ebaloomuliku välimusega idanaabritest kutid ja tsikid joovad, sõimlevad, kaklevad ja otse ekraanil soft-pornot teevad. Mainimata jäi seegi, et nagu saate pealkirjast välja võib lugeda, siis kokku pannakse kunagi omavahel suhtes olnud inimesed. Nagu paneks karu ja lõvi ühte puuri, et vaadata mis juhtub? Seega, kui soovid meelt lahutada vaadates noorte inimeste suhtepuntraid, siis see saade on just sulle. Televiisoriekraanil on saade eetris reedeti, kell 21.30.