Lauluga Maale - RakveresFoto: Martin Ahven
Inimesed
19. juuni 2017, 11:42

GALERII | Anne Veski: ”Ma ei ole see, kes igal aastal jaanitulel esineb!” (9)

Eile Rakveres ”Lauluga maale” saate salvestusel esinenud palavalt armastatud Anne Veski peab aga sel aastal tõdema, et jaanipäeva paiku on kolm päeva jutti käed-jalad tõsist tööd täis.

”Kasutan võimalust kutsuda teid 22. juunil Patika jaanitulele, 23ndal Valgeranda ja 24. juunil kindlasti Haapsallu. Ma olen alati hirmul, kui tuleb vihma ja on külm,” räägib Anne, miks pole ta väga jaanipäeva paiku esinenud. ”Mäletan, üks aasta oli seitse kraadi sooja, sama palju kui minu sünnipäeval 27. veebruaril. Mõtlesin, et jumal tänatud, et ei pea jaanipäeval esinema. Praegu on selline tunne, et see jaanipäev peaks tulema inimväärne, kuigi vaatasin, et tuleb 16 kraadi..” loodab Anne.

”Igasugu toredaid üritusi on kamaluga. Eestimaa on suur ja lai – sel aastal olen mitu korda Saaremaal ja isegi Hiiumaal, kus polegi ammu käinud,” jutustab Anne, kus teda suvel esinemas saab näha. Lisaks Retro Bestile, Lohusalu tantsuõhtule, Tuletorni Kontserdile, Luke mõisale ja Kuressaare Merepäevadele on veel kohti kus saab Annet suvel esinemas näha ja seda kõike saab jälgida tema kodulehel.

”Minu jaoks on kõige tähtsam, kui ma enda peas mõtlen kontserdi läbi. On ta siis kontsert või selline üritus, kus rahvas saab tantsu lüüa. Kui mul on plaan selge, mida ma laulan, miks ja mis järjekorras, siis on minu jaoks pool võitu käes,” räägib Anne naerusui, kuidas valmistub tema kontserdiks. ”Ma pean ise olema veendunud selles mida ma teen.”

”Veskil on kolm laulu, mida kõik teavad ja ei unusta - ”Roosiaia kuninganna”, ”Jätke võtmed väljapoole” ja ”Viimne pilet”. Tõesti võin ise sõnad ära unustada ja panna mikrofoni rahva hulka ja laulavad nad ise need laulud minu eest ära – mina võin ainult kummardada,” naerab Anne.

Vastust küsimusele, millega tegeleb Anne vabal ajal, ei pidanud ta kaua mõtlema. ”Olen aias mütanud! Ilusad ilmad olid siin vahepeal. Tahtsin aeda korda teha – me oleme need abikaasaga, kes ikka ise teevad. Naudime iga rohututi kasvamist ja pärast tema välja tõmbamist,” vastas Anne rõõmsalt. ”Eks lapselapsed käivad teinekord külas, nii et tegevust jätkub. Tavaliselt nädala algul ma taastun ja nädala teises pooles teen tööd.”

Uusi projekte pole hetkel oodata. ”Kuna eelmine aasta sai juubelituur tehtud, siis see aasta oleme pühendunud lihtsalt erinevatele kontserditele. Minu jaoks on palju uut – uusi kohti, kus ma ei ole iga aasta käinud. Kunagi meeldis vana ütlus: ”Artist ei pea vahetama repetuaari, vaid esinemispaiku!”. Kuldhitid peavad alati kaasas olema. Uut loomingut paneme vahele - nii oli on ja jääb kõikidel artistidel ma arvan,” selgitab Anne.

Lõpetuseks soovib Anne kõigile päikseküllast suve – nii pole D-vitamiini vaja!

Vaata ka galeriid salvestusest!