Foto: Aldo Luud
Inimesed
19. juuni 2017, 04:00

Meisterjaan: "Enne kontserte olen ma pikali ja vaatan lakke." (3)

Noor muusik Meisterjaan tunnistas läinud nädalavahetusel Värskas peetud muusika- ja matkafestivalil "Seto folk", kus ta lausa kahel päeval üles astus, enne laupäevaõhtust kontserti, et esinemisteks valmistub ta kodus oma toas rahulikult lamaskledes. "Olen lihtsalt pikali ja vaatan lakke, et energiat kokku hoida," avaldas juuniorJaan Tätte.

Elektroonilist pärimusmuusikat viljeleva ja "Eesti laulul" "Parmupillihullusega" laineid löönud noormehe suvi on esinemistest tihe. Näiteks saab teda näha Viljandi folgil ning eri üritustel, näiteks Ruhnus, Kihnul ja Tallinnas. "Selline töö ja lõbu koos," kirjeldab ta oma suvekuid.

"Võib-olla publik on sõbralik, selline ühtne rahvas on koos," ütleb ta folgifestivalidel esinemise kohta.

Reedest pühapäevani peetud "Seto folgil" jõudis Meisterjaan ka veidi ringi vaadata. "Ma nägin Gruusiast pärit Trio Mandilit, kes on selle folgi ilmselt kõige tuntum esineja, ühtlasi on nad ka suur Youtube’i sensatsioon. Kolm armsat neiukest. Ilmselt on neil olnud ka paremaid esinemisi, aga ikkagi oli ilus neid vaadata," muljetas Jaan.

Peale rohkete esinemiste on tal suvel teisigi eesmärke. "Kõik plaanid on seotud lugudega, mis mul käsil on. Eks ma taha kogu aeg uut muusikat teha, aina edasi liikuda. Aga kui konkreetsematest plaanidest rääkida, siis tahaks ühe loo valmis saada ja sellele ka video teha," reedab Meisterjaan.