Yana ToomFoto: Stanislav Moshkov
Tele
18. juuni 2017, 14:22

TV3 VIDEO | Yana Toom: mulle ei meeldi NATO vennad (152)

Keskerakondlase Yana Toomi sõnul on erakonna toetus mitte-eestlaste seas kukkunud Mihhail Korbi NATO-vastase väljaütlemise tõttu. Korbiga ühel arvamusel on Toomi arvates paljud Keskerakonna valijad ning ka talle ei meeldi eriti "NATO vennad".

Yana Toomi sõnul on erakonnas küll erimeelsusi, ent lahkhelidest hoolimata suudetakse leida ühine keel. 

"Minu jaoks ei ole mõeldav, et keskerakondlane saaks karistada selle eest, et ta ütles avalikult välja, et temale isiklikult NATO ei meeldi," toob Toom ühest erimeelsusest näite.

"Ma saan aru. Vastaspoole argument on see, et see on Eesti Vabariigi minister ja ei tohi-ei tohi!" räägib Yana. "Minu argument on, et ta polnud ju kaitseminister! Kui see olnuks kaitseminister, oleks asjal point'i."

Poliitiku sõnul on nende toetus vene valijate seas kukkunud kahe kuuga 20%. "Tegelikult ütles Mihhail seda, mida arvavad väga paljud meie valijad. Siin pole mingit saladust. Mulle endalegi need vennad väga ei meeldi, aga ma pole ka kaitseminister." 

"Mulle ei meeldi, et neid on nii palju. Mulle ei meeldi, et me ei suuda teha valikut, kas me tahame investeeringut või me tahame sõjaks valmistuda," selgitas Yana.

Vaata videost, mida arvas Yana Keskerakonna lähitulevikust ning peaministriga ühise keele leidmisest!