Foto: Ivar Hütt
Eesti uudised
17. juuni 2017, 22:41

GALERII | Kunst keset linna! Vabaduse väljaku näitusel leidus silmailu igaühele (3)

Tallinn Art Week täitis täna terve Vabaduse väljaku kunstiga. Südapäevast õhtul kaheksani kestnud kunstimaraton tutvustas Eesti tippkunstnike uuemat loomingut. Klassikalise silmailu kõrval pakuti vaatajaile ka pisut ootamatust, aga ka alastust.

"Vabaduse väljaku kunstipäev peegeldab kõige paremini meie kunstimaailma mitmekülgsust, pakkudes nii traditsioonilisemat kui performatiivset kunsti ning sulandades ka teisi kultuurivaldkondi," selgitab üks festivali peakorraldajatest Andra Orn

Korraldajate sõnul oli mastaapseimaks kunstiteoseks kunstiakadeemia tudengite Andreas Krigoltoi, Jarmo Vaiki ja Karmen Silde loodud vabaõhu-arhitektuurilahendus "120 kraadi".

"Tundub täiesti hullumeelne ettevõtmine vaid üheks päevaks nii suuremahuline kaasaegse kunsti väljapanek püstitada, kuid arvan, et see toetas meie sõnumit veelgi enam," kommenteeris Orn.  

Terve päeva vältel etendasid Suvi Nieminen, Ilona Salonen ja Sveta Grigorjeva mitmeid kordi performance’it pealkirjaga "TRASH LAKE – Tallinn edition" (tõlk. prügijärv – Tallina versioon).

Lisaks sai näha Itaalia kunstniku Ugo Piccioni installatsiooni "Dance with Life". Päeva juhtis Ingrid Peek, muusikalise meelelahutuse eest hoolitses Aleksander Krjukov ning õhtul andis oma esines ka artist nimega Regret.

Vaata galeriid ja saa minutiga osa kaheksatunnisest vaatemängust!