Foto: AFP / Scanpix
Maailm
17. juuni 2017, 18:28

Londoni politsei hinnangul hukkus hiljutises põlengus 58 inimest (16)

Londonis kolmapäeval puhkenud tulekahjus on politsei hinnangu järgi hukkunud vähemalt 58 inimest. 

Eile kinnitas politsei, et hukkunute arv on vähemalt 30. Ka täna ei ole ametlik arv muutunud, ent politsei teatel on väga tõenäoline, et ülejäänud vähemalt 28 seni kadunud inimest on samuti surnud.

"Kahjuks on praeguseks teada, et siiani on kadunud 58 inimest, kes viibisid tol ööl Grenfelli Toweris, ja seetõttu pean kurbusega eeldama, et nad on surnud," ütles kaptenleitnant Stuart Cundy.

Cundy sõnul võib number veelgi tõusta, kuna põhjalik päästeoperatsioon maja rusude alt võtab aega mitu nädalat. Reedel peatati kõik otsimistööd tornmajas turvalisuse kaalutlustel, kuid Cundy sõnul alustati täna taas vajalike töödega. Ta lisas, et homme avaldatakse mõned kaadrid maja seest, mis näitavad, milliste raskustega meeskonnad toime peavad tulema.

Foto: AFP / Scanpix

Cundy pöördus avalikult kõigi tol ööl majas viibinud inimeste poole palvega endast märku anda, kui neil õnnestus pääseda. 

BBC hinnangul võib hukkunute ja kadunute number olla veelgi suurem, ulatudes 70ni.

Kensingtoni ja Chelsea linnavalitsuse hoone ümbrusesse kogunesid reedel mitmed protesteerijad. Nad avaldasid meelt kuulduse tõttu, et varasemate renoveerimistööde praak põhjustas hoones tule kiiret levikut.

Foto: AFP / Scanpix
Foto: AP / Scanpix

Tulekahju 1974. aastal valminud 24korruselises Grenfell Toweris puhkes 14. juunil kohaliku aja järgi veidi enne kella ühte öösel. Põlengu põhjus on seni teadmata.