Bill CosbyFoto: AFP / Scanpix
Maailm
17. juuni 2017, 17:46

EI LÄHE VANGI: Bill Cosby seksuaalkuritegude uurimine lõppes, kuna kohus ei jõudnud otsuseni (9)

Koomik Bill Cosby kohtuprotsess lõpetati täna menetlusvea tõttu. Vandekohus arutas juhtumit 53 tundi, ent ei jõudnud taaskord otsuseni, kirjutab The Telegraph.

12-liikmeline vandekohus alustas kõnelusi laupäeva õhtul kell pool kuus kohaliku aja järgi. Arutelu lõppes laupäeva hommikul, mil vandekohtunikud naasid saali ning teatasid juba teist korda, et ei jõudnud otsuseni. Seejuures ei suudetud üksmeelset otsust langetada mitte ühegi süüdistuspunkti puhul, mida oli kokku kolm.

"Kas see tähendab, et vandekohus on lootusetult ummikus?" küsis kohtunik Steve O'Neill.

Saades jaatava vastuse, tänas O'Neill vandekohust töö eest, mida nimetas "üheks julgeimaks ja isetuimaks teoks, mida kohtusüsteemis nähtud".

Cosbyt ootas kohtumaja ees lugematu hulk kaameraid ja mikrofone. "Ma soovin kõigile isadele head isadepäeva ja ma tahan tänada vandekohust nende pikkade päevade ja ausa töö eest," ütles ta meediale. "Tahan ka tänada oma toetajaid, kes on siin kohal. Ja toetajatele tahan öelda, et palun olge rahulikud, ärge vaielge inimestega. Jätkake lihtsalt oma suurepärase toetamisega!"

79aastast teletähte süüdistati tema kunagise koduülikooli Temple University endise töötaja Andrea Constandi uimastamises ja seksuaalses kuritarvitamises aastal 2004. Cosbyt on seksuaalvägivallas süüdistanud üle 50 naise, kuid vaid Constandi juhtum pole aegunud. Cosby ise keeldus ülekuulamisel tunnistusi andmast. 

Kuigi praegu sai Cosby kohtust vaba mehena ära minna, tähendab tänane otsus tõenäoliselt siiski uue kohtuprotsessi alustamist. See tähendab, et kõik menetlustoimingud ja ülekuulamised tuleb teha otsast peale. Süüdimõistmisel võib staari oodata kuni 30 aasta pikkune vabaduskaotus.