Avildsen 1977. aastal "Rocky" eest Oscarit vastu võtmasFoto: AP/Scanpix
Inimesed
17. juuni 2017, 16:10

Stallone: "Ta muutis mu elu ja ma olen talle igavesti tänu võlgu!"

Suri filmide "Rocky" ja "Karate Kid" režissöör

Legendaarsete filmide "Rocky'' ja "Karate Kid'' režissöör John G. Avildsen suri reedel 81-aastasena. Poja sõnul suri Avildsen pankrease vähki.

"Minu arvates oli ta täiesti erakorne mees. Ta oli üliandekas, väga entusiastlik ja jonnakas ning see tõi talle kahju, aga sageli oli ka eeliseks," ütles poeg Anthony järelehüüdes. 

Filmi "Rocky" meespeaosatäitja Sylvester Stallone tänas legendi endasse uskumast. "Ma võlgnen praktiliselt kõik John Avildsenile. Tema režii, tema kirg, tema visadus ja tema süda – suur süda – oli see, mis tegi "Rockyst" hea filmi," ütles Stallone reedel. 

"Ta muutis mu elu ja ma olen talle igavesti tänu võlgu. Mitte keegi poleks teinud seda paremini kui mu sõber John Avildsen. Ma jään teda igatsema!" sõnas Stallone.

Näitleja avaldas režissöörile tänu ka oma Instagrami kanalis, kus kirjutas muu hulgas, et edaspidi lavastab Avildsen hittfilme taevas.

1976. aasta 21. novembril esilinastunud "Rockyst" sai 1976. aasta edukaim linateos, mis tõi Põhja-Ameerika kinodes sisse 117 miljonit ning veel 107 miljonit mujal maailmas. "Rocky" teenis kümme Oscari nominatsiooni ja võitis kolm auhinda: parim film (esimese spordifilmina Oscarite ajaloos), parim režissöör (John G. Avildsen) ja parim montaaž.

1984. aastal sai Avildseni lavastatud "Karate Kid'ist" Ameerika üks populaarsemaid filme. Nii nagu "Rocky" puhul, tekitas ka see film sensatsiooni. Juba avanädalal tõi film kinodes sisse enam kui viis miljonit dollarit. "Karate Kid" teenis aasta hiljem kolm prestiižset nominatsiooni ning võitis kaks noorte artistide auhinda.