Vallaliste Pidu Telliskivi loomelinnakusFoto: Martin Ahven
Inimesed
17. juuni 2017, 12:28

KUI MUIDU EI NÄKKA | Telliskivi loomelinnak muudeti üheks ööks vallaliste armupesaks (22)

Oranžis triiksärgis noormees mudib maja ees häbelikult telefoni. Triiksärk on tal ilusti püksis, kingad viksitud ja soeng silutud. On näha, et kutt on tulnud muljet avaldama. Välja peab paistma, sest samasuguseid silutud soenguga üles löödud ponkse poisse on Telliskivi loomelinnaku aedadega piiratud territoorium täis. Kui veel mõned päevad tagasi oli siin tänavatoidu festival, siis nüüd võib siinset pidada omamoodi lihaletiks. Siin on pidu, kus naistele valimatult silma teha on normaalne. Vallaliste Pidu on suvine peosari, kuhu on oodatud kõik need, kelle armuellu ämblikuvõrgud ja tolm kogunenud on.

"Kas sa lähed ka sinna saatesse," küsib oranžis särgis noormees häbelikult, kui tast möödun. Ta räägib Reisile Sinuga saatest, ühest peo tõmbenumbrist, kus tuntud headuses tutvumissaate formaadis endale kaaslase leida võib. Ei, mina sinna osalema ei lähe, aga tema? "Kuule, panin ennast kirja jah, nüüd enam tagasi võtta ei saa," muigab ta kohmakalt. Muidugi kinnitab ta, et on siia tulnud "nalja pärast ja niisama", aga sellegipoolest soovin oranžis triiksärgis kutile edu elu armastuse leidmisel. Muideks, saate võitjatele kingitakse ööbimine hotellis koos hommikusöögiga. Etteruttavalt võin öelda, et kõik saates osalejad, ka võitjaid, olid pärast saadet omaette edasi. Ei tea, kas tõelist armastust sealt ikka leiti.

Kellel aga pikaks saateks aega pole, saavad kiirkorras tutvuda Speed dating e. kiirkohtingu alal. See tähendab, et grupp inimesi käivad ringiratast nii, et kõik noormehed ja neiud saavad omavahel vaid mõned minutid rääkida. Selle ajaga tuleb anda endast kõik, et vastaspoolele muljet avaldada. Nii on osalejatel lihtne terad sõkaldest eraldada ja kiiresti meeldiv inimene endale külje alla tõmmata. Ühe kiirkohtingul osalenud neiu arvates võtsid mõned osalejad seda liiga tõsiselt. "Ma tulin siia rohkem nalja tegema, aga mõnel on ikka kindel plaan siit endale partner leida," räägib ta. "Üks noormees käis märkmikuga ringi ja kirjutas kõik öeldu üles, pärast võrdles ja tegi nii enda valiku!" kirjeldab ta kulmu kortsutades.

Muidugi ei puudunud peolt hea muusika ja nii oli teiste seas kohal ka Reket. Räppar ja suur naiste lemmik meelitas tantsusaali triiki rahvast täis. Enamjaolt noori tüdrukuid. Kui end rahvamassi vahelt sisse pressin ja samal ajal ketse toasusside vastu vahetan - seal on nii kombeks, kõnetab mind tuttav neiu. "Seal on meeste ja naiste tasakaal täiesti paigast ära, poisse on juurde vaja," kurdab ta ja utsitab mind peole. "Mehed on kõik saali nurkades ja ei tantsi," heidab ta meestele ette.

Kas siis just armastuse leidmiseks või nii sama head aega veetma, aga rahvast on peole tulnud murdu. Mõnel jääb ehk paariline selleks korraks leidmata, aga teised see-eest üksi koju minema ei pea. Ühe peolise sõnul kuulis ta juba tualetiski käies kahte kirglikult asjatavat noort, kes koduni kannatada ei jõudnud. Ega armastus ei hüüa tulles! 

Vallaliste Peol hoidsid tuju üleval:
reket, San Hani, TIGRAN & kapatu, Sander Mölder, Quest & Philgood, Raigo Smith, Kristel Aaslaid & Mattias Naan, Ilus Hetk, Öötöö, Lauri Täht, Intenso, kiirkohtingud, armunõuandla, telesaade "Reisile Sinuga!", Super pinksiturniir