KRISTA LENSIN Tags: vastuvõttFoto: Martin Ahven
Inimesed
17. juuni 2017, 11:24

VIDEO | Krista Lensin: eestlaste riietumise pärast ei pea enam piinlikkust tundma (15)

Sel nädalal tähistasime Tema Majesteet Kuninganna Elizabeth II sünnipäeva, mille puhul kutsus Suurbritannia uus suursaadik Eestis, Theresa Bubbear oma kaunisse Pirita-Kose residentsi Eesti silmapaistvad ühiskonnategelased.

Suurbritannia uus suursaadik Theresa Bubbear leiab, et etikett pole loodud inimeste ahistamiseks. Seetõttu polnud neljapäeval, 14.juunil toimunud glamuurisündmusel naistel peakatete kandmise kohustust. Theresa ise nentis, et paneb kübara pähe vaid kohtumisel kuningannaga.

KRISTA LENSIN Foto: Martin Ahven

Anu Saagim uuris Kroonika peatoimetajalt Krista Lensinilt, kuidas tuleks taolisteks pidulikeks vastuvõttudeks riietuda, milliseid nüansse eriti silmas pidada. 

Krista: Mina tõepoolest eirasin täna Suurbritaania suursaadiku soovitust, seekord mitte kübaraid kanda ja panin pähe vintage laadalt hangitud imetoreda peakatte. Tegelikult ostsin selle emale, aga täna napsasin selle hoopis endale, sobis suurepäraselt minu Mammu Couture kleidiga.

Theresa Bubbear rõhutas oma kõnes, et lõhume traditsioone, rikume reegleid, olgem vabad. Samas on britid olnud ju alati väga konservatiivsed. Mida sina sellest arvad?

Krista: Võib öelda, et isegi pisut kuivikud. Brittidel on küll olnud väga hea huumorimeel. Aga jah, traditsioonid hakkavad muutuma nagu näha.

Kas eestlane on ka riietumiselt pisut kuivik?

Krista: Tead, eestlastele meeldib, kui neile pannakse kutsele konkreetselt kirja, mida selga panna. Siis nad saavad oma riietumisega väga hästi hakkama. Ja viimasel ajal on eestlased ka palju vabamaks muutunud ja nende pärast ei pea piinlikkust tundma.

Ainuke, mis võib-olla häirib, et nad jäävad kohati väga külmaks. Loomulikult ei kehti see meie, kuumavereliste tüdrukute kohta. Aga las teised olla külmad, siis saame meie olla kuumad ja särada.