Fran DrescherFoto: VALERIE MACON
Inimesed
16. juuni 2017, 11:53

"Nanny" täht seostab oma vähktõbe vägistamisega (2)

Komöödiasarja "Nanny" staar Fran Drescher usub, et 30 aasta tagune vägistamine on seotud tema hilisema karmi vähivõitlusega.

1985. aastal tungisid relvastatud mehed näitlejanna ja tema toonase abikaasa Peter Marc Jacobsoni koju, kus abielupaar parajasti oma sõpradega õhtustas.  Sissetungijad lõid maha lukustatud ukse. Kasu poleks olnud ka sellest, kui pererahval oleks kodus tulirelv olnud. “Seda oleks võinud kasutada meie vastu,” seletas Jacobson hiljutises intervjuus. Fran seoti kinni ja vägistati relva ähvardusel.

Fran kirjutas vägistamisest esmakordselt 1996. aasta elulooraamatus. Veidi varem oli tal diagnoositud emakavähk. Näitlejanna usub, et haigus tuli üleelamiste allasurumisest.

“Ma ei tegelnud selle valuga veel palju aastaid pärast vägistamist,” rääkis ta nüüd. “Kui sa seda ei tee ... No minul igatahes lõi välja naistevähk. Nii et selles, kuidas keha otsustab alla anda ja haigust tekitada, on midagi väga poeetilist.”

Fran nimetab haigust tohutuks õppetunniks. “Mul pole hea meel, et ma vähki põdesin, ja ma ei sooviks seda haigust mitte kellelegi, aga ma olen tänu sellele parem inimene. Vahel tulevad kõige paremad kingitused kõige koledamas pakendis.”

Jacobson on tunnistanud, et üleelamine sundis teda professionaalset abi otsima. Seal tuli ilmsiks saladus, mida ta oli enesegi eest varjanud – et ta on tegelikult homo. 1996 läksid noorpõlvekallimad lahku, kuid on tänini head sõbrad.