Margus Karu ärasaatmineFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
15. juuni 2017, 16:32

GALERII | Kirjanik Margus Karu saadeti viimsele teekonnale (53)

Täna saadeti viimsele teekonnale armastatud kirjanik Margus Karu, kes lahkus meie seast vaid 32aastasena.

Õpetajate Maja Kroonisaalis toimunud ärasaatmisele oli kogunenud hulganisti Marguse sõpru, austajaid, tuttavaid ning loomulikult perekond. Lähedased palusid pärgi ja kimpe mitte tuua ning ütlesid, et kui keegi soovib siiski tuua lõikelilli, võiksid need olla Marguse lemmiklilled preeriakellukesed. Just nende õitega oli kaunistatud ärasaatmispaik ning neid said Õpetajate Majja lõpuks tõeliselt palju.

Head sõnad leinajatele ja Margusele teele ütles Marguse hea ja kauaaegne sõber Jim Ashilevi. Ta sõnas, et Margus oli tõeliselt ere täht, päike, mis säras kuumalt, kuid ei kõrvetanud kunagi kedagi. "Kui armastad inimesi piisavalt, annavad nad sulle kõik." Just selline tsitaat jäi kõnes kõlama. Jimi sõnul armastas Margus inimesi rohkem kui piisavalt. Margus oli inimeste inimene. "Mind köidavad inimesed ja kogemused," on Margus ühes intervjuus öelnud. Jim Ashilevi sõnul iseloomustas Margust muu hulgas ka naer. Naer, mis tegi elust peo. 

Ärasaatmisel näidati suurel ekraanil Margusest erinevaid pilte ning ka klippidest kokku pandud videot, mis kohaletulnud kohati ka naerma pani. Pärast ärasaatmist liikus Marguse perekond koos lahkunuga edasi krematooriumisse. 

Teiste seas olid kirjanikku ära saatma tulnud Reno Hekkonens, Elina Born, Sandra Ashilevi, Arne Niit, Marilyn Jurman, Kätlin Hallik, Andri Maimets, Liisi Eesmaa.

Foto: Tiina Kõrtsini

Margus Karu kirjutas kaks romaani: "Nullpunkt" ja "Täna on täna ja forever on forever" ja lõi näitlejate valijana kaasa mitmes filmis, näiteks "Must alpinist" ja "Risttuules". Margus lahkus meie seast 5. juunil.