Demi MooreFoto: ANGELA WEISS
Inimesed
15. juuni 2017, 11:59

Demi Moore kaotas stressi tõttu hambad - on see tõesti võimalik?! (2)

Demi Moore lõhkas hiljutises telesaates pommi, väites, et tal langes stressi tõttu kaks esihammast välja. On see tõesti võimalik, küsib veebikülg health.com.

“Meil kõigil on ju stressipõhjustajaid. Kas ka meie hambad on ohus?” küsib health.com.

New Yorgi hambaarst dr Lowenberg tunnistab, et stress võib tõepoolest hamba- ja igemeprobleeme süvendada. Stress võib panna meid hambaid krigistama, see aga kahjustab hambaemaili, nii et hammas võib mõraneda või murduda. Hammaste krigistamine võib liiga teha ka lõualiigesele.

“Paljud inimesed, kes kannatavad stressi all, peavad endale hambakaitse teha laskma,” seletab dr. Lowenberg. Kuid ta lisab, et tavaliselt ei kuku hammas stressi tõttu välja. “Kui hammas peaks pooleks murduma, pole seda tõesti võimalik päästa. Muidu aga saab hammast parandada, kui sellest tükike ära murdub.”

Stress võib soodustada ka üleüldist põletikulist seisundit, mis võib soodustada igemehaigust. Kuid Lowenberg lohutab: terved keskealised ei peaks kartma hammaste väljakukkumist isegi siis, kui stress neid räsib.

“Hambad on väga tugevad ning samuti on väga tugev neid toetav luu. Selleks, et hambad välja kukuksid, tuleb neid ikka pikki aastaid kohutavalt kuritarvitada.”

Kui näitlejanna ka tõesti hammastest stressimõrade tõttu ilma jäi, on see dr Lowenbergi tõttu äärmuslik juhtum.