Millised on algava suve hooaja trendikad meestelõikused, staarjuuksur teab! Foto: Rasmus Kooskora
Inimesed
15. juuni 2017, 00:41

Staarjuuksur Lauri Pedaja: nutke või naerge, aga vana hea 90-ndate potisoeng on tagasi (15)

Millised on algava suve hooaja trendikad meestelõikused? Seda taeb loomulikult kõige paremini meie staarjuuksur Lauri Pedaja. 

Lauri: Nutke või naerge, aga vana hea 90-ndate potisoeng is back. Selle aasta suurimaks meeste trendiks ongi potisoeng, kas siis keskelt lahuga või loomulikult langev. Teiseks on teemas see, et undercut`ide pealaele tehakse sisse keemiline lokk.

Mis on eeloleval hooajal kindlasti out?

Kindlasti on totaalne ja täielik out hairtattoo. Kui sellega ringi siiberdad, siis võib jääda mulje, et oled ajamasinast välja astunud.

Kliendile soengut valides arvestad kindasti peakuju ja näojoontega. Kui palju pead arvestama kliendi elukutsega soengu lõikamisel?

Arvestada tuleb tõesti miljoni pisiasjaga, kuid mida kauem töötad, seda loomulikumalt see kõik tuleb, võiks isegi öelda, et persetunnetuse pealt. Eks seda, mis soengut kellegile lõigata saab, näeb ära juba siis, kui inimene salongi uksest sisse astub, kogu tema oleku, riiete ja eelneva soengu põhjal.

Kliendid muidugi mainivad ka, et a la ma olen jurist, palun ära retsi pane, aga õnneks on hetkel Eestis tänavamood väga undercut`iline ning see on väga klassikaline ja soliidne lõikus.

Kui aldis Eesti mees on kasutama soengu tegemise vahendeid, et lõikus oleks ka kodustes tingimustes perfektne?

Siin võib öelda nüüd nii, et kuni 25-aastased tegelevad ja möllavad täiega. Nad ostavad häid viimistlusvahendeid, õpivad kuidas kasutada fööni ja harja. Vanuses 25+ on natukene keerulisem ja rohkem ollakse mingites eksiarvamustes kinni, et mees ei pea kasutama viimistlusvahendeid jne.

Loomulikult on ka minu klientide seas erandeid. Minu käe alt läbi käivad mehed reeglina ikka hoolitsevad oma lõikuste eest ka peale minu toolist lahkumist. Kui ma näen tänaval, et nad ei hoolitse, siis saavad puid alla mu käest.

Millised on algava suve hooaja trendikad meestelõikused, staarjuuksur teab! Foto: Rasmus Kooskora

Kui palju armastab Eesti mees juuksuri tooli istudes eksperimenteerida?

Laias laastus mitte. On ikka vana hea, et alt kolm ja pealt kuus millimeetrit, kuid jällegi ma olen väga õnnelik juuksur, sest mu klientuur annab mulle päris palju vabadust ja lubab katsetada.

Üldiselt, mis puutub Eesti meeste juustesse, siis tulevik on hele nagu talle tagumik. Minnakse kaasa trendidega ja mehed hoolitsevad enda eest järjest rohkem.

Eks ole ka arusaadav, kui ikka näed, et noored tulevad peale ja pakuvad tihedat konkurentsi, siis ei pruugi enam elukogemusest piisavat abi olla ja peab ka natukene vaha pealaele mäkerdama.