Mängufilm "Päevad mis ajasid segadusse" Tags: esilinastus, filmFoto: Teet Malsroos
Inimesed
14. juuni 2017, 23:56

Marta Vaariku tööd kirjeldavad läbielamisi oma esiklapse sünnist kuni meestemaailmani (5)

17. juunil avab Marta Vaarik Noblessneri sadamas oma kolmanda isikunäituse “Seestunud”. Tulekustuti ja akrüülvärvide segatehnikas tehtud tööd kirjeldavad Vaariku läbielamisi oma esiklapse sünnist meestemaailma. 

“See on sellest kuidas kunstnik ära seestus. Rasestus - seestust poisslapsest, seestus oma elukaaslasest ning on seestunud ühiskondlikest normidest dikteeritud käitumismustritest," räägib Marta Vaarik oma töödest. 

Näitusega koos ilmub näitusekataloog/luuleraamat koostöös poetess Kelly Turkiga.

Kelly Turk õpib Tallinna Ülikoolis magistri viimasel kursusel ajalugu. Ta on välja andnud luulekogu, lisaks on ilmunud tema luulet ja proosat ajakirjades Värske Rõhk ja Vikerkaar.

Marta Vaarik on 2015 aastal lõpetanud Eesti Kunstiakadeemias maalieriala ning õpib hetkel EKA magistri esimesel kursusel fotograafiat.

Lisaks on ta end täiendanud Berliini Kunstiülikoolis Leiko Ikemura ja Josephine Pryde`i käe all. 

Vaarik on varasemalt korraldanud kaks näitust.

Esimene näitus “Lein” toimus aastal 2012 Patarei vanglas. Lein oli sellest, kuidas noor kunstnik läbi iseenda kõrvaldamise end uuesti defineerida proovis.

Draakoni Galeriis toimunud teine näitus “КАК МЕНЯ ЗОВУТ” (2014) rääkis Marta matriahaalsest perekonnast ja väärtustest mis emaliini pidi edasi kanduvad.

Näituse avamine toimub 17. juunil kell 18.00 Noblessneri sadamas.

Näitus jääb avatuks vaid kaheks päevaks, 18. ja 19. juunil kell 17.00-23.00.