Foto: KRISTJAN LEPP
Mitmesugust
15. juuni 2017, 12:00

Tanel Padar: "Olin ka naiste kergerõivatehases tööl ja pesin nõusid või olin leti taga."

Ühiskonnas on lahvatanud kuum arutelu, kas alaealised võiksid juba tööeluga tutvust teha, näiteks suvisel ajal lehelapsed olla. Vastased ütlevad, et laste peamine töö on mäng ja õppimine.

Samas räägivad praegu edukad täiskasvanud, kuidas just õrnas eas saadud töökogemus õpetas neile kohusetunnet ja majanduslikku iseseisvust.

Yoko Alender, poliitik: "Arvan, et praegused reeglid on piisavad, reguleerimise ja keelamisega ei tohiks liiale minna. On hea, et selline arutelu käivitus. Kui teadlikud me lapsevanematena piirangutest üldse oleme? Seadused on olemas, aga ka iga pere vastutab ju selle eest, kuhu nad lapse lubavad ja millistel tingimustel.

Uurisime meiegi peres uuesti täpsemalt seadust ja arutasime, kui palju ja millist tööd oleks paras pere vanimal lapsel suvel teha. Kui lapsel on tahe ja pealehakkamine, võiks pere teda toetada ja aidata leida paraja usaldusväärse väljakutse. Tegelikkuses on kaheteistaastased väga erineva valmiduse ja võimekusega. Ise hakkasin kooli kõrvalt tööd tegema umbes samas eas ja iga eneseületus arendas. Peaksime laste püüdlusi toetama, neid julgustama, lubama noortele jõukohaseid väljakutseid, vastutades vanematena loomulikult selle eest, et töö oleks eakohane ega murraks konti."

Kas ja kui palju võiksid lapsed tööd teha? Loe Tanel Padari arvamust värskest Naistelehest!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse