Päästeametnikud tähistasid suvehooaja algust “Rannavalve” eriseansigaFoto: Erlend Staub
Inimesed
13. juuni 2017, 23:08

FOTOD | Päästeametnikud tähistasid suvehooaja algust "Rannavalve" eriseansiga

Möödakäijad võisid täna õhtul näha Tallinnas kino Kosmos IMAX juures hulka päästeautosid ja vormis päästjaid. Tegu polnud seekord siiski ei õnnetuse ega õppusega: Cinamon kinokett kutsus hoopis ligi 200 päästeametnikku kinno uue filmi “Rannavalve” tasuta eriseansile, et päästjaid enne rannahooaja algust tänada ja tunnustada.

Cinamon Holdingu kommertsdirektori Toomas Luhatsi selgitusel on võimatu üle hinnata päästeameti rolli selles, et Eesti inimeste teadlikkus ohtudest, sealhulgas veekogudel valitsevatest riskidest, on aastatega kasvanud ja õnnetuste arv vähenenud.

“Igal aastal külastavad päästjad ligi 15 000 kodu ning sadu koole- ja lasteaedu üle Eesti, korraldavad pidevalt info- ja ohutuspäevi ja käivitavad üha uusi ennetuskampaaniaid. Kõik selleks, et suudaksime rannas või merel vastutada enda ja oma lähedaste ohutuse eest ning oskaksime märgata ja aidata ka teisi, kes on vees hätta sattunud,” lausus Luhats.

Ehkki legendaarse USA samanimelise teleseriaali põhjal valminud “Rannavalve” on komöödia, tuletab see Luhatsi sõnul vaatajatele läbi meelelahutuse meelde, et algava rannahooaja alguses on mõistlik hoida pea selge nii vee all, peal kui selle ääres.

“Kindlasti soovitame väga tõsiselt järgida päästeameti tänavuse veeohutuskampaania põhisõnumit “Armasta elu, kanna päästevesti,” lausus Luhats. “Päästeametnikele on meie eriseanss aga tänuks ja tunnustuseks ning kergeks vahenduseks enne kuuma suve ja pineva tööperioodi algust. Suur aitäh ka Siim Rohtlale ning Paramountile ja Forum Distributionile, kes meie algatusega kaasa tulid.”