Indrek Špungin ehk Chungin
Inimesed
13. juuni 2017, 21:39

Stand-up, näitused, muusika: Pärnu vanimas hoones lukustab end lahti Türm

Laupäeval, 17. juunil avanevad Pärnu vanima hoone, Punase torni, uksed. Aastaid on pidanud pärnakad ja turistid kunagise vangitorni aia vahelt nukra pilguga üksildast Punast torni piiluma. Koostöös Pärnu Muuseumiga saab kunagine vangitorn ühes päikesepaistelise ja intiimse suveaiaga endale suveks uue ning omanäolise funktsiooni.

Türm pakub suve jooksul assortiid Eesti käsitööõlledest ühes näituste, kontsertide, stand-up komöödia õhtute ja palju muuga. Kõhutäie eest hoolitseb püstijalakoomik Sander Õiguse toitlustusauto “Munchies”, mille legendaarseks saanud burger on sadu tartlasi isegi südatalvel õue einestama ajanud.

Laupäeva õhtul kontserdiga üles astuv Indrek Špungin ehk Chungin on lahtise peaga ahvinäoga poiss, kes on oma ekstravangantsuses siinsele kultuuriruumile maaväline nähtus. Ta kannab endas popkultuuris oluliste kümnendite väärtusi - glam-rock’i teatraalsust, punkskeene kustumatut energiat ja nihilismi, grunge tahumatust ja psühhedeelia ohjeldamatut vabadust.

Türmi lahtilukustamisel avatakse ka kaks näitust – “Aja kulg. Pärnu vanadel fotodel” ja fotograaf Danel Rinaldo "The ∞ Project".

Pärnu linnaruumi vanad fotod pärinevad Pärnu muuseumi kogust ja tegemist on valikuga möödunud aasta sügisel Pärnu Muuseumis esitletud ja väga popularseks osutunud näituselt “Pärnu enne esimest ilmasõda.”

Fotokunstilise rühmituse F8 asutajaliikme, Danel Rinaldo, näitus pöörab esteetilises võtmes tähelepanu isiklikele, sotsiaalsetele, poliitilistele, keskkondlikele ja religioossetele murekohtadele.

Türmi väravad avatakse laupäeval kell 14. näitused kell 19:30 ja Indrek Špungini kontsert leiab aset kell 20:30. Üritus on kõigile tasuta.

Türm asub Pärnu vanalinnas aadressil Hommiku 11.

Kuula Indrek Špunginit loomingut: