Saate "Hallo, Kosmos!" 7. sünnipäev Von Krahli teatris.Foto: Alar Truu
Inimesed
13. juuni 2017, 20:15

GALERII | "Hallo, Kosmos!" tähistas seitsmendat sünnipäeva ufojuttudega

Täna seitse aastat tagasi, 13. juunil 2010 paiskus Raadio 2 eetrisse saade "Hallo, Kosmos!", mis käsitleb teistmoodi tegelikkusi, alternatiivseid mõtteviise, seikleb ilmavaadete perifeerias ja avangardis. Õhtuleht käis pidu uudistamas.

“Hallo, Kosmos!” sünnipäevafestival “Elu universumis” startis teisipäeval kell 18 Von Krahlis ufoloog Igor Volke uue raamatu “Täiendatud ufopäevikud” esitlusega, jätkub kolmapäeva õhtul kell 19 Vene kultuurikeskuses briti tippteadlase professor Brian Coxi live showga ning kulmineerub neljapäeval kell 18 Von Krahlis Kanada tuumafüüsiku ja ufoloogi Stanton Friedmani esinemisega üle telesilla.

“Saade “Hallo, Kosmos!” vaatleb teemasid, mis jäävad tihtipeale meie argiteadvuse tähelepanu piiridest välja või selle ääremaile. See on põnev seiklus sise- ja väliskosmoses, mis avardab meie maailmatunnetuse piire. Tasakaalus terviku huvides käsitleb saade lisaks sisekosmilistele sfääridele ja metafüüsikale ju ka väliskosmost ja füüsikat – saatest on tänaseks läbi käinud kodumaiste kosmoseteadlaste eliit ning hea meel on ka ellu kutsutud Kosmonautikapäeva tähistamise traditsiooni üle,” sõnab saate autor Ingrid Peek.

“Tänavu on omamoodi märgiline ja ufo-aasta – muude tähtpäevade seas möödub ka 70 aastat legendaarsest Roswelli juhtumist, mis käivitas intensiivse ufo-nähtuse ilmnemise meie infosfääris. Maavälise elu otsingud on aktuaalsem teema kui kunagi varem ning inimkond peab plaani planeedilt väljapoole laienemise alustamiseks ning elu ja selle võimalike vormidega kohtumiseks. Seda kõike kosmosefestivalil arutamegi,” lisab ta.