Oliver Stone ja Stephen ColbertFoto: The Late Show with Stepen Colbert/Youtube
Tele
13. juuni 2017, 20:41

VIDEO | Filmirežissöör Oliver Stone: "Putinit on palju solvatud ja ära kasutatud!" (14)

Filmirežissöör Oliver Stone käib praegu mööda jutusaateid, et tutvustada ja rääkida oma dokumentaalsarjast "The Putin Interviews" ("Intervjuud Putiniga" - toim.). Legendaarne režissöör, kelle loomingu hulka kuuluvad filmid nagu "Rühm", "Sündinud tapjaks" ja "JFK", jättis saates "The Late Show with Stephen Colbert" publikule mulje, et tuli pigem Putinit ennast reklaamima. Ühtegi halba sõna filmimehel Venemaa presidendi kohta öelda pole.

Colbert ei häbene alustada torkiva küsimusega ja mainib ära, et paljudele Stone'i sari ei meeldi, sest tundub Putini suhtes liiga sõbramehelik ja soosiv. Esiti pareerib Stone kriitikat sellega, et nii tähtsa ja hõivatud mehega nagu Putin lihtsalt peab viisakas olema. Kuid siis ütleb Stone, et võttis Putini väiteid ilma pikemalt mõtlemata tõe pähe. Jutt käib Putini lausest, et erinevalt mõnedest teistest riikidest ei sekkuvat Venemaa iialgi teiste maade poliitikasse. Saatejuht Colbert on hämmingus: "Ja rohkem te ei küsinudki? Et nagu: "Okei, tore, näeme homme!" See ei kõla just intervjuu moodi, rohkem nagu [Putini] võimalusena propagandajuttu ajada."

"Ta on oma riigile pühendunud. Imetlen tema rahulikkust, tema viisakust, ega ta kellegi kohta midagi halba ei öelnud," kiidab Stone Venemaa presidenti. "Ja ta on väga palju läbi elanud, teda on solvatud ja ära kasutatud." Selle peale publik naerab. "On teil üldse tema kohta midagi negatiivset öelda?" küsib Colbert. Stone'il on silmnähtavalt ebamugav ning ta ei mõista, miks publik naerab, kui ta Putinit ühiskondlikel teemadel konservatiivsena kirjeldab. "Sest see tundub küll ikka väga leebe kirjeldus," selgitab Colbert.

Saates osales teise külalisena näitleja T.J Miller, kes säutsus Twitteris (postitused kustutati hiljem): "Terve [Colbert'i saate] publik oli rabatud. Ta [Stone] väitis, et Iisrael sekkus meie valimistesse rohkem kui Venemaa... [Stone] tegi kõik valesti, mida oli võimalik valesti teha. Ei mõistnud, mis publiku ees ta on, õiendas nendega. Colbert muutus silmnähtavalt vihaseks & õigus ka."

Vaata videot ja otsusta ise, kuidas sulle tundub. Kas filmirežissöör on Putini lummuses ja tunneb ebamugavust, kui tema vaateid kritiseeritakse või on Colbert liiga otsekohene ning mõistmatu?