Tallinn Art Week 2017, teine päev tõi Edward von Lõnguse Euroopa tuuri avapaugu
Inimesed
13. juuni 2017, 17:27

FOTOD JA VIDEO | Kunst ei ole ainult muuseumis: kes on salapärane tänavakunstnik Edward von Lõngus (6)

Tallinn Art Weeki raames jõudsid täna esmakordselt avalikkuse ette eht-eestlaslike supervõimetega varustatud värvikad karakterid, kellega Eesti tuntuim ja salapäraseim tänavakunstnik Edward von Lõnguse peatselt Euroopat vallutama asub. Saladuseloor langes täna pärastlõunal vanalinnas Nunne tänaval, kus kunstihuvilistel oli võimalus ka tükikese Lõnguse loomingust endaga koju kaasa võtta.

Linnaruumi on ilmunud tegelaskujud, kes on ligikaudu Eesti Vabariigi eakaaslased ja teevad hea meelega praeguse aja ja inimestega tutvust. Selles plaanis on abiks liitreaalsuse tehnoloogial põhinev mobiilirakendus, mis äratab seintel asuvad kunstiteosed ellu. Rakendust saavad kõik omale alla laadida enne Lõnguse Euroopa tuuri, mis tähistab ühtaegu Eesti peatset suurt juubelit ning ka kunstniku enese kümnendat tänavatel tegutsemise aastapäeva. 

Kokku saab Lõnguse ajarändureid peatselt näha ligi kümnes Euroopa pealinnas. Esimestena on sihikul Brüssel, Rooma, Helsingi ja Berliin.

Tsiteerides kunstnikku: „Edward von Lõngus on multiidentiteedi ajastu peegeldus informatsiooniväljas. Kunstnikku füüsiliselt ei ole olemas. On vaid ideed.”

Õhtuleht uuris lähemalt, kes on Lõnguse nime taga ning kas on oldud pahuksis ka seadusega. Vaata videost!