HÄDAABISÕIT: Kalvi-Kalle Kruusamäe jaoks on pereväärtused tähtsamad kui ükski seadus. Foto: Alar Truu
Tele
13. juuni 2017, 18:04

Täiendatud!

TÄIENDATUD! Saririkkuja Kalvi-Kallet ähvardab aastane vanglakaristus! (54)

TV3 tõsieluseriaalist "Prooviabielu" tuntud Kalvi-Kalle Kruusamäe astus teisipäeval Pärnu Maakohtu Rapla kohtumajas kohtukulli ette. Noormeest ähvardab korduva juhiloata sõitmise eest kuni aastane vabadusekaotus.

Riigi Teataja andmetel on Kalvi-Kalle Kruusamäe kaheksal korral liiklusväärteo, võla ja varavastase süüteo eest süüdi mõistetud. Oktoobris 2016 mõisteti ta taas juhiloata sõitmise eest kaheks kuuks trellide taha.

Kalvi-Kalle põhjendas Õhtulehele oma viimast 3. juunil aset leidnud juhiloata sõitu kui force majeuri - haige vanaisa tuli kiiresti haiglasse toimetada. „Vanainimestel juhtub ikka terviserikkeid ja kuna mina olen ainuke, kes nendega koos elab, siis ma pidin teda viima.“

Noormehe sõnul juhtus viimane kord vanaisal terviserike keset ööd. „Vanaema ajas mind üles ja ütles, et vanaisal on halb olla ning kiirabi on vaja. Kuna ma tean, et Rapla kiirabi ei suuda tulla, kui teda on vaja, siis mul ei jäänudki muud üle. Parem karta kui kahetseda. Igast hetkelisest võimalusest tuleb kinni hoida, et inimest elus hoida. Saate ju ise aru,“ selgitab Kruusamäe oma viimase hädaabisõidu tagamaid.

Mis puudutab kemplust ARK-iga, siis Kalvi-Kalle loodab karistusaja aegudes endale päris õige juhiloa teha. „Kui see kunagi läbi saab, siis ehk saan ikka teha. Kuid ARK ei ütle mulle millal see aeg läbi saab. Olen mitu korda küsinud, viimati umbes kaks kuud tagasi, kuid saanud vastuseks, et nad ei näe seda.“

Mees käis küsimas ka politseist, kes saatis ta tagasi ARK-i. „Otsustage, siis ära juba, kelle käest ma pean küsima seda!“ on ta segaduse üle ametkonna arvutisüsteemides nördinud.