A-Rühma uus lugu on inspireeritud Ivo Linna ja Rock Hotelli samanimelisest 33 aastat tagasi ilmunud laulust.
Inimesed
13. juuni 2017, 11:05

Rock Hoteli hitt sai uue kõla: A-Rühm ilmutas täiesti normaalse suvesingli (1)

Teenekas kodumaine hip-hop kollektiiv A-Rühm ilmutas suvesingli "Varjata head ei saa". Lugu on inspireeritud Ivo Linna ja Rock Hoteli samanimelisest 33 aastat tagasi ilmunud laulust. Reinkarnatsiooni läbi teinud loos teeb kaasa ka Ivo Linna poeg ja ansambli Elephants From Neptune solist Robert Linna.

Uues palas räpivad Genka, Cool D ja Kozy ning laulab Robert Linna. Loo salvestamisel on oma osa andnud veel Kostja Tsõbulevski (basskitarr), Marko Allikson (kitarr), Meelis Vill (trummid) ja Tuuli Rand alias Windy Beach (taustavokaalid).

Loo produtsent Bert "DJ Critikal" Prikenfeld räägib: "Sellise reggae ja dancehall´i maigulise versiooni idee tuli mul juba umbes 10 aastat tagasi, kui hakkasin algset versiooni aeg-ajalt hiphopisettide vahel mängima. Nüüd, peale poolteist aastat kestnud erinevaid katsetusi ja salvestusi, saime selle mõtte lõpuks reaalsuseks teha. Tänud kõigile!"

Heldur Karmo tõlketekstile lisa kirjutanud Cool D lisab: „Hoolimata vihmametsade hävingust, poliitilisest ebastabiilsusest ja majanduslikest muredest, soovime mõnikord kasvõi veidi tähele panna ilusaid inimesi, päikselist ilma ja ära tunda häid hetki elus, sest varjata head ei saa."

Ivo Linna: „Oma repertuaaris me tegelikult seda lugu omal ajal väga tihti ei esitanud, aga eks ta legendaarne pala ole sellegipoolest. Selle loo originaalmeloodia kõlas algselt pisut teisiti ja eks me siis omal ajal natuke muutsime selle endale käepärasemaks. A-rühma versioon tuli mulle toreda üllatusena!"

1984. aasta kõige olulisemad sündmused Rock Hoteli loo „Varjata head ei saa" ilmumise kõrval olid: NSVL-is võttis Juri Andropovi järel võimu partei peasekretärina üle Konstantin Tšernenko, tapeti Indira Gandhi, Etioopia näljahäda leevenduseks salvestati „Do They Know It's Christmas", The Herreys võitis Eurovisiooni looga „Diggy-Loo Diggy-Ley", Boston Celtics võttis NBA meistritiitli legendaarses 7-mängulises seerias ning Los Angelesis sai alguse
kräkk-kokaiini epideemia

A-rühm lubab antud loole ka üsna pea video filmida!