Legendaarsed hipid Fantuzzi ja Tom Valsberg hullutasid eestlasi Kirna mõisasFoto: Tuuli Org
Inimesed
12. juuni 2017, 20:37

GALERII | Legendaarsed hipid Fantuzzi ja Tom Valsberg hullutasid eestlasi Kirna mõisas

6. juunil esines Järvamaa Kirna mõisas jutuvestja ja maailmaklassi muusik Fantuzzi, Puerto Rico päritolu hipilik härrasmees, maailma klassi legend, kelle sõnumiks on elu tähistamine ning muusikastiiliks segu latinost, reggaest, väelauludest ja aafrika rütmidest.

Laulude vahele pajatab Fantuzzi tavaliselt uskumatuid jutte oma terve elu kestnud ümbermaailmareisilt, ta teab tuhandeid hipiajastu hiilgeaegadest pärit laule ja lugusid ning jagab neid rõõmsalt publikuga. Temaga koos musitseeris Kirnas Tom Valsberg.

Legendaarsed hipid Fantuzzi ja Tom Valsberg hullutasid eestlasi Kirna mõisas Foto: Tuuli Org

"Fantuzzi esines teisipäeva õhtul Kirna mõisas reipalt ja südamlikult nagu alati. Kontserdi lõpuks seisis saaltäis rahvast püsti ning rõkkas kaasa laulda ja tantsida," rääkis üks kontserdi korraldajatest ja Kirna perenaine Tuuli Org.

Kontserti kuulas tema sõnul umbes 170 inimest, kellest enamus oli Kesk-Eestist, aga kui Tom Valsberg palus vahepeal publikul kätt tõsta, kes on Tartust ja kes Tallinnast, tõusis kokku paarkümmend kätt.

Ilm oli terve teisipäev hea ja paljud külalised tulid Kirnasse paar tundit varem, et pargis lõõgastuda ja kohvikus istuda.

"Kontserdiga kogutud annetuste abi, mida oli korralduskulude mahaarvamise järel ligikaudu tuhat eurot, saime jälle sammukese lähemale saali kordategemisele. Leader komisjon andis MTÜ Kirna taotlusele sel aastal rohelise tule ja sügisel plaanime saali remondiga pihta hakata," lausus Tuuli Org.

Legendaarsed hipid Fantuzzi ja Tom Valsberg hullutasid eestlasi Kirna mõisas Foto: Tuuli Org
Sellel suvel on Kirna mõisarahval kavas iga kuu üks suurem kontsert korraldada. Juuli esinejaks on kõrge sopranhäälega hingelaulik Peia, kes astub Eesti publiku ette esmakordselt.