VÄGEV SHOW: Rammstein müristas pühapäeval lauluväljakul poolteist tundi, tegi pauku, pritsis tuld ja sädemeid. Publik oli õnnelik ja rahul.Foto: Robin Roots
Inimesed
13. juuni 2017, 04:00

"Tõstke käed!" (2)

Rammsteini solist publikule pikka juttu ei rääkinud, kuid hüüdis üht-teist eesti keeles.

"Tõstke käed!" hüüdis Saksa industriaalroki lipulaeva Rammsteini solist Till Lindemann pühapäeva õhtul lauluväljakul sulaselges eesti keeles bändi kuulama tulnud rahvale.

Pühapäeva õhtul kella kuue paiku liikusid lauluväljaku poole tõelised rahvamassid. Tund enne esimese soojendaja, kodumaise Winny Puhhi lavaleminekut oli lauluväljaku nõlval siiski veel ruumi lahedalt ning istumiskohti sai isegi valida.

Ühel hetkel viskas Winny Puhhi bändiliige rahva sekka oma aluspüksid, mida solist Indrek Vaheoja nimetas biolagunevateks ökovegantrussikuteks. Pärast pooletunnist mängu jätkas rahva üleskütmist Rootsi bänd Mustasch.

VÄGEV SHOW: Rammstein müristas pühapäeval lauluväljakul poolteist tundi, tegi pauku, pritsis tuld ja sädemeid. Publik oli õnnelik ja rahul. Foto: Robin Roots

Umbes veerand tundi enne Rammsteini lavaleastumist kaeti lavaauk suure musta riidega. Lavaäärtesse paigutatud ekraanidel jooksis aga eesti- ja ingliskeelne kiri: "Vaadake kontserti otse, mitte läbi oma telefoniekraani!"

Järsku hakati ekraanidel lugema numbreid 59st allapoole. Taeva poole lasti korralik pauk punast tossu. Võib öelda, et esimeste minutitega lasti taeva poole rohkem pürotehnikat, kui mõnes Eesti vallas aastavahetusel.

Bänd võttis publiku oma pihtide vahele sekunditega – esimest lugu lauldi valjuhäälselt kaasa ja huilati kuis jaksati.

Solistil tundus hoolimata mitte eriti kuumast ilmast tõeliselt palav olevat, sest ekraanidelt oli näha temast lähiplaane ja higi lahmas mehel ikka korralikult. Vahepeal kosutas ta end paari veelonksuga ning lennutas pudelid seejärel publiku sekka.

Küll pidi tõdema, et erilised jutumehed Rammsteini tüübid just pole. Kui kontsert oli kestnud kolmveerand tundi, ei olnud nad publikuga sõnagi vahetanud. Seda suurem oli üllatus, kui solist ühel hetkel sulaselges eesti keeles "Tõstke käed!" hõikas.

Loo "Feuer frei" ajal tehti aga korralikult möllu – vähe sellest, et lavalt ja keset platsi püsti pandud helipuldist igas suunas tulekeeli lendas.

Foto: "Feuer frei" (Katharina Toomemets)

Bändiliikmed on ise intervjuudes öelnud, et nad keeravad tuld pursates pead ära, sest kardavad kulmudest ilma jääda ja tõesti – isegi poole lauluväljaku peal oli tulelaskmise ajal päris kuum.

Rammstein tegi ka kolm lisalugu, seejärel tänas solist publikut: "Suur tänu! Aitäh!" Ning läinud nad olidki.

Jalmar Vabarna: tulin vaatama produktsiooni

Muusik Jalmar Vabarna ütleb, et kuulas küll kunagi väiksena Rammsteini, kuid praegu ei kuulu see tema kuulatavate bändide hulka. "Ma läksingi üldproduktsiooni vaatama," ütleb ta. "Nad on ikka maailmaklassi saundiga bänd."

Jalmar Vabarna Foto: Tiina Kõrtsini

Jalmar ei ole üldiselt suurtel kontsertidel käija, kuid seekord ostis ta pileti ära kohe, kui need müüki tulid. Tegelikult ostis Jalmar pileti ka abikaasa Sandrale, kuid too loobus võimalusest.

Nii oli Jalmaril üks pilet üle ja ta sai selle müüdud 20 sekundiga! "Panin üles ja kohe helistas Rene Puura, samal ajal kirjutas Elina Borni bändimees Carlos Roos Facebookis," muigab ta – nõudlust oli.

Ago Anderson: nägin neid esimest korda

Näitleja Ago Andersonile meeldis, et mehed eriti ei rääkinud. "Sõu oli äge ja nad ei pirtsutanud midagi, vaid tegid oma vanad hitid ka ära. Vahel tahad vanu lugusid kuulda, aga bändid pirtsutavad ja tahavad ainult uut loomingut mängida," kiidab mees.

Ago Anderson Foto: Aldo Luud

Rammsteini nägi ta esimest korda. "Ma kuulan muusikat seinast seina, pole ainult sellise muusika fänn, aga mul on üks plaat olemas ja kui tuleb selline meeleolu, panen selle peale, keeran natuke valjemaks kui muidu ja siis on igavesti mõnus."

Ago kuulas bändi lauluväljaku keskelt. "Alalhoiuinstinkt on ehk juba suurem, ees on rabelemist rohkem ja liikumine piiratud. Õnneks sai igalt poolt näha ja kuulata, mul oli binokkel ka ja nägin ilusti, mis laval toimus."