Tallinn Art WeekFoto: Jaanus Hannes
Inimesed
12. juuni 2017, 14:55

KUUS SOOVITUST: Kunstnikele külla, maagia ja performance: kuhu minna Tallinn Art Weekil?

Täna sai pressiüritusega avapaugu nädal aega kestev kunstifestival Tallinn Art Week, mis pakub põnevat vaatamist üle kogu pealinna! Õhtuleht toob teieni viis põnevat soovitust, kuhu kindlasti tasuks minna oma kunstimeeli avardama.

Tallinn Art Week 2017 soovitused:

Tallinna teisipäev: avastame ratastel Tallinna kunstiradu

Teisipäeva puhul võetakse ette traditsiooniline rattamatk pealinna galeriidesse. Külastatakse Positiiv galeriid, Haus galeriid, EKA galeriid, Temnikova & Kasela ning Vaal galeriid. Lisaks lõbusale rattasõidule saab tutvuda eelpool mainitud galeriides hetkel näitusel olevate teostega ning kuulata erinevaid muusikalisi etteasteid. Tuuri viib läbi Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskus.

KUS ja MILLAL: Tuur algab Positiiv galeriis, Roo 21a kell 17:00 ja programm kestab kuni 21:00. Osaleda saab ka ilma jalgrattata, tulles õigel ajal enda jaoks sobivasse galeriisse. Lisainfot leiad meie kodulehelt.

Üritus on tasuta.

Salapärane Polymer ja kunstnike residentuur kutsub TAW'i raames külla

Polymer on ise kui suur kunstiteos, mille koridori seintelt leiab nii meie tuntud tänavakunstnike teoseid kui ka traditsioonilisematest žanritest pärit visuaale. Lisaks on võimalik piiluda rahvusvaheliste kunstnike kodustuudiotesse avastamaks kuidas elatakse selles huvitava ajaloo ja arhitektuuriga tehasehoones ja millist loomingut seal tehakse. Toimuvad etteasted ja tuurid, workshop’id ja näitused, installatsioonid ja performance´id.

 KUS: Kultuuritehas Polymer, Ülase 16/ Madara 22

MILLAL: 14. juuni, kell 15:00 - 21:00

 Üritus on tasuta.

Videokunstiprogramm "Kunst ja film" kinos Sõprus

Kinos Sõprus toimuva videokunstiprogrammi “Kunst ja film” eesmärgiks on pakkuda võimalust tutvuda videokunsti ja filmikunstiteostega.

Programm algab filmitegija ning “Kunst ja film” kuraatori Jaan Toomiku lühifilmide ja videote tutvustamisega. Näitamisele tuleb Toomiku poolt koostatud eriline kokkuvõte tema enda loomingust, mida ta ise kohapeal ka vaatajatel lahti mõtestada aitab.

Videokunstiprogrammi teise päeva fookuses on režissöör Piero Persello film “The Plastic Cardboard Sonata” (2015), mis on lugu urbanistlikust üksindusest ja toob ühtlasi konkreetselt esile igapäevaelu mõttetuse, kuid ka selle võlud.

„Kunst ja film“ eriseansid lõpetab muusikalise etteastega Rainer Jancis, kelle juhtimisel põimuvad helid visuaalse kunstiga.

 KUS: Kino Sõprus

MILLAL: 14.- 16. juuni, kell 20:00

 Pilet 5€

Tallinn Art Week vallutab Vabaduse väljaku!

Vabaduse väljak täitub servast servani kunstiga! Mänguline kunstiväljapanek hõlmab endas Eesti tippkunstnike uuemat loomingut ning oma tegevusi tulevad tutvustama mitmed erinevad galeriid ning kunstiorganisatsioonid.

Osalevad: Galerii Positiiv, Tartu Kunstimaja, Galerist, Avangard galerii, Haus galerii, Vana-Võromaa Kultuurikoda, MoKS, Eesti Kujurite Ühendus, Eesti Vabagraafikute Ühendus, Akvarellistide Ühendus, SA Kultuurileht, ;paranoia ja Eesti Kunstikoolide Liit.

KUS: Vabaduse väljak

MILLAL: 17. juuni, 12:00 - 20:00

Üritus on tasuta.

Performance Festival Noblessneri sadamalinnakus

Pisut kurikuulsad performance’id on juba aastaid terves maailmas kõmu tekitanud. Aga mis see üldse täpselt on, mida see endast kujutab ja kuidas seda mõistma peaks?

Üles astuvad performance-kunstnikud nii Eestist kui välismaalt. Oma teostega esinevad Risto Puurunen (FI), Juho Pösilö Pöysti (FI), Hyunji Park (KR), Nathaniel Hendrickson (US), Disco Tiger aka Junnu Savolainen (FI), Huisi He (US/CHN), Steve Vanoni (US/EST) Non Grata (X): Anonymous Boh, Devil Girl, Hobo, Albino ning Trippy.

KUS: Noblessner, Tööstuse 48b

MILLAL: 18. juuni, kell 16:00 - 18:00

Üritus on tasuta.

Edward von Lõnguse Euroopa tuuri start

Tallinn Art Weeki raames jõuavad homme esmakordselt avalikkuse ette eht-eestlaslike supervõimetega varustatud värvikad karakterid, kellega Eesti tuntuim ja salapäraseim tänavakunstnik Edward von Lõnguse peatselt Euroopat vallutama asub. Saladuseloor langeb teisipäeval kell 15, kohtumispaigaks on Raekoja plats. Kel õnne, võib tükikese Lõnguse loomingust ka endaga koju kaasa võtta.
Linnaruumi ilmuvad tegelaskujud, kes on ligikaudu Eesti Vabariigi eakaaslased, teevad hea meelega praeguse aja ja inimestega tutvust. Selles plaanis on abiks liitreaalsuse tehnoloogial põhinev mobiilirakendus, mis aitab kunstiteosed ellu äratada, ning millega saab samuti homme kohapeal tutvust teha.

Edward von Lõnguse Euroopa tuur tähistab ühtaegu Eesti peatset suurt juubelit ning ka kunstniku enese kümnendat tänavatel tegutsemise aastapäeva. 
Kokku saab Lõnguse ajarändureid peatselt näha ligi kümnes Euroopa pealinnas. Esimestena on sihikul Brüssel, Rooma, Helsingi ja Berliin.