Blogiauhindade gala 2017 ööklubis VeenusFoto: Kalev Lilleorg
Inimesed
11. juuni 2017, 15:35

Eesti edukaim blogija Mallukas: massidele läheb peale üks tavaline eit Männikult ja see ma olen! (56)

Laupäeval, 10. juunil kuulutati Blogiauhindade galal klubis Venus välja Eesti aasta 2017 parimad blogijad.
Blogiauhindade gala 2017 ööklubis Veenus Foto: Kalev Lilleorg

Mariann Treimann aka Mallukas, oled taas Eesti Blogiauhinnad (EBA) elustiili blogi võitja, kolmandat aastat järjest, see on ebaaus!

Keegi peab ju võitma.

Käisin ühe Eestimaa kuumima blogija Stellarium üritusel vahetult enne Blogiauhindade gaalat Venuses ja seal kohtasin gruppi blogijad, kes ütlesid et nad enam Malluka ja Merimelli korraldatud konkursidest ja gaaladest osa ei võta, sest võitjad on ju nagunii ette teada. On olukord tõesti nii lootusetu?

Mul on näiteks Stella K. Wadowskist mitukümmend tuhat lugejat rohkem. Ta ei saagi ju võidutseda. Stella, kui sul on rohkem lugejad, siis võidaksid ju ka! Sorry, aga on ju tegelikult nii. Tahaks kohe samas teada, kes siis meie EBA 2017 blokivad? Palun loetle nende nimed.

Ok! Siit nad tulevad. Näiteks Helene Vetik.

Olen kuulnud, aga pole lugenud. No vaata mind, ma pole moe- ja ilu valdkonnas kõva vend. Mind ei huvita mingid erinevad huulepulgad ja kleidid. Loomulikult võib ta omas valdkonnas – stiilis ja värgis väga hea olla, aga see ei lähe massidesse. Massidele läheb peale üks tavaline, suvaline eit Männikult ja see ma olen.

Neid solvujaid on veel, kes keelduvad EBAl oslemisest: Näiteks ei võta osa tuntud blogijad : Stellarium, Kristjaana Blog, Lucine A Blog, Life In a Cold Climate, Anna Elizabeth, Evelin Ojamets, Melin Kase, jne. Eesti tipp toidublogijad ei võta sellest üritusest samuti osa, sest esimesel aastal kuulutas Marimell ennast ise Eesti parimaks kokandusblogijaks, mis on paljude arvates absurdne. Mida sul neile öelda oleks, et nad suudaksid oma solvumise võib-olla järgmiseks aastaks alla neelata?

Neil tuleb endale rohkem lugejaid hankida. Netis on ju sellised leheküljed olemas, kuhu sa paned blogi aadressi ja sealt näed palju sellel reaalselt lugejaid on. Aga sinu loetletud tegelased. Kristjaana blogi tean, väga ilus naine. Luciene, pole kuulnudki. Life in cold Climate, pole kuulnudki. Stellariumist olen kuulnud. Neist keegi pole aga mitte kunagi EBAl isegi kandideerinud, ega ka hiljem loomulikult ka Blogiauhindade galal kohal käinud.

See on nišivärk, mida nemad teevad. Sa ei saagi seal oodata väga laia lugejaskonda. Kui ma kirjutan näiteks väga huvitavat blogi pesumasinatest, ma võin selles solla väga hea, aga mul ei saa olla väga suur lugejaskond. Keda üldse huvitab pesumasin...

Samamoodi võib olla Stellarium kursis igasuguse moe ajalooga, aga tavakodanikule ei lähe see laias laastus peale. Pead olema tohutu moefänn ja siis sa fännadki Stellat.

Ma ausalt öelda ei saa aru, mis põhjus on neil seda meie üritust boikoteerida. Sellepärast lihtsalt, et nad mingit tühist auhinda ei saa..., no see on ju naeruväärne! Nad on ju kõik täiskasvanud naised. Veelkord, tuleb aru saada, et leia lugejaid, siis võid ka auhinnatud saada. Nagu me ka täna nägime, siis ilublogijatest võidavad auhindu ikkagi väga noored, keda huvitab pudi-padi ja meigivärk.

Blogiauhindade gala 2017 ööklubis Veenus Foto: Kalev Lilleorg

Laiad päris avalikult, et sullegi saadetakse igasugust pudi-padi, võtad kõik meelsasti vastu ja kiidad takka. Kas on tõsi, et sa ei saagi lõpuni ausaks jääda. Kui sulle saadetakse ikka mõni väga väärtuslik asi, siis maha tegema sa seda ei hakka?

On tõepoolest firmasid, kes tahavad, et sa ainult kiidaksid nende saatetud staffi, aga ma ei tee nendega koostööd. Mul on olnud paar firmat, kellega koostöö on lõppenud just sellepärast, et nad pole minu kriitikaga rahul olnud. Nad lõpeasid koostöö, sest eeldasid positiivset tagasisidet.

Aga, kui ma küsin või mulle pakutakse midagi, mida mul vaja on, siis on ka raske sellega mitte rahul olla. Toon mingi suva näite. No näiteks pesumasin. Mina ostsin küll enda oma ise, aga kui mulle toodaks see tasuta kätte ja kui see peseb pesu, teeb seda normaalselt ehk täidab mu vajadused, siis pole mul probleemi seda masinat ka kiita. Oma blogis valetamist ma ei harrasta.

Sa oled ainulaadne blogija, kes pidas oma pulmad maha sponsorite toetusel. Kust võtsid selle nahaalsuse?

Mul polnud lihtsalt nii palju raha, et pulmi pidada. Kui oleksin ise pidanud kõik selle sebima, mis ma lõpuks sain..., ausalt, ma poleks viitsinud seda teha. No kas mul on vaja ilutulestikku või briljandiga ja kahe erineva kullaga sõrmust? Ei ole ju, mul on tegelikult suva. Mul oleks võinud täitsa tavaline rõngas ka sõrmes olla. Aga sain selle tasuta Mati kullaärist. Lihtsalt pidin selle oma blogis ära mainima. Ise panin pulmade alla kaks tonni, aga sain selle raha kõik kingitustena tagasi. Ma jäin nulli.

Millest sa täna unistad?

Ma unistan oma majale uue fassaadi panemisest ja tahaksin ka selle tasuta saada. Mu maja on kole, kui öö.

Kas sponsorite järjekord on juba ukse taga?

Pole veel jõudnud tegelma hakata, aga teeksin siinkohal reklaami. Minu maja on kole nagu öö ja kes tahab sponsoriks tulla, siis palun. Saate enne ja pärast pildid minu blogisse üles.

Mallukas, kaua sa jaksad selle blogindusega tegeleda? Kas paned kuni pensionini või miks mitte, surmani välja? Või oled mõelnud vahel, et ühel hetkel tuleb sul pillid kotti panna, sest blogindusest on saanud suur hitt. Noori blogijaid ja vlogijaid kasvab peale tohutu kiirusega.

Jah, minust paremaid blogijaid on juba praegu. Neid on mitmeid. Näiteks blogi, mis mulle isiklikult hästi meeldib on ühe naisterahva oma, kelle nimi on Merje Aus. Inimesena ta mulle kohe üldse ei meeldi, aga kirjutab hästi. Teemad on elust enesest, kirjutab hästi vabalt, ta ei tunne survet, mingeid kohustusi. Ta paneb suvalisi seiku kirja ja teeb seda ladusalt.

Mulle meeldib veel üks blogija MeYou, kes kirjutab oma perest väga ilusti. Ta laused on kaunid ja pildid ilusad. Näha on, et igale postitusele pühendab ta väga palju aega. Mõlemad on väga erinevad blogijad, aga minu silmis on nad juba praegu minust paremad.

Mis on siiski sinu fenomen?

Inimesi võlub see, kui pohhui mul on oma privaatsusest. Ma ei pea privaatsust mingiks privileegiks. Mul on laias laastus ükskõik enamus asjadest. Mul pole midagi varjata. Teen samu asju, mida tavalised inimesed teevad.

Mida su abikaasa kogu selle tralli kohta kostab?

Minu abikaasa on kõige parem abikaasa ever. Ta toetab mind sada protsenti. Ta on igas asjas nõus kaasa lööma. Ta isegi loeb vahest mu blogi. Talle meeldib samuti tähelepanu. Isegi kui ta on mõelnud võib-olla, et mõni minu asi läheb pisut üle võlli, siis ta pole mulle seda öelnud.

Kust selliseid mehi leiab?

Ma ei taha öelda..., appi ma ei julge! Kutsusin ta ühe öö suhteks külla. Tuli ja enam ära ei läinud. Nii see lihtsalt juhtus. Ise tahtis ja pressis. Jättis mulle Facebookis kogu aeg riivatuid kommentaare, oli selline väga imelik... Aga ühel hetkel ma mõtlesin, et miks mitte. Las ta siis tuleb. Seksiisu oli nii suur. Ja siis me saime lapse ja...

Blogiauhindade gala 2017 ööklubis Veenus Foto: Kalev Lilleorg

Kui sul ühel päeval pole võimalik elatada end blogimisega, mis siis saab? Rahututel öötundidel ikka oled ehk mõelnud ka selle variandi peale?

Tead, ma pole selline ettemõtleja. Aga kui midagi peaks juhtuma, siis läheksin uuesti ajakirjanikuks. Anu, sina ikka võtad ju mind tööle? Ja kui sina ei võtta, siis Maximast ikka keegi võtab. Kuhugi ma ikka saan. Ega elu elamata ei jää.

Mina arvan, et sa paned ikka kuni surmani välja. Viimane live tuleb Mallukal ka veel kirstust?

Tõesti, käia iga aasta siin blogiauhindade jagamisel ja see kinni panna on väga imelik, aga mis ma teha saan? Ma olen ka inimene!