Ed LabetskiFoto: Meisi Volt
Inimesed
11. juuni 2017, 13:06

Põnev üritus! Joo šampanjat ja naudi kunsti MULLis! (1)

Aadressil Sulevimägi 5 on nähtud nii mõndagi:Zen'i, tõeliselt elavat muusikat, modelle, šampanjat, kuulsusi, nauditud salapäraseid kinniseid üritusi. Kunsti on MULLis alati olnud. Mitmel kujul ja igale maitsele.

Kergelt hektiline ja vabavoolus kulgev näituse tegevus on nüüdsest orkestreerumas omapäraselt ja värskelt kureeritud väljapanekuteks, mis annavad kunstielule vanalinnas kindlama ja ambitsioonikama suuna. Beatrice ja Ed'i kodu pühendab osa oma eluruumidest Draw24Gallery´le, kus on plaanis eksponeerida kunstnike töid, keda laiemalt veel ei tunta.

Draw24 sai alguse aastal 2012, mil Ed Labetski lõi samanimelise kinnise Facebooki grupi, kuhu tema tuttavad kunstnikud saaksid postitada oma töid.

Esialgselt paarikümne inimese jaoks mõeldud seltskonnast on tänaseks saanud 2500 liikmeline kogukond, keda ühendab ainuke reegel: "Iga postitus peab sisaldama sinu tehtud pilti!" ning rõõm kunstinaudingust, mille tagab uute nimede ja stiilide avastamine. Hetke seisusuga on Draw24 gruppi postitatud 7784 pilti kõikvõimalikes tehnikates.

Draw24Gallery on selle virtuaalse grupi füüsiline jätk. Kes on külas MULLis ja naudib šampanjat, saab lisaks nautida – ja miks mitte ka osta – kunsti!

Galerii eesmärk on tutvustada nii tegutsevaid illustraatoreid, kui ka neid, kes on välja töötanud oma isikupärased stiilid aga joonistavad puhtalt oma lõbuks ja teiste rõõmuks. 

Avanäitusel on tilluke, kuid ilmekas osa sellest, mida on saanud virtuaalses grupis igapäevaselt jälgida. Tehnikad on sama erinevad kui ka joonistajate taust, stiil ja kunsti loomise põhjus. Esitatud töid ühendab see, et kunstnikud võtsid julguse kokku näidata oma loomingut nö avalikus kohas. 

Avanäituse kunstnikud: Svetlana Torba, Andrei Kedrin, Toom Tragel, Elina Kasesalu, Kristel Sergo, Krõõt Kukkur, Mirjam Mölder-Mikfelt, Martin Roosna

Kunsti valgustab - Hektor Light
Avamisnäitust maitsestab Champagne Collet!