Hellade Vellede liider Märt Loddes rahva seasFoto: Aldo Luud
Inimesed
11. juuni 2017, 11:36

Hellade Vellede liider Märt Loddes suutis laulu ajal fänne kaisutadagi (1)

„Siit on hirmutavalt tore alla rahva peale vaadata,“ särab Hellade Vellede liider Märt Loddes pärast trio esimest lugu. Lavaesine on juba hullumise äärel, Seikkailulaakso tantsu- ja laulupeo väike versioon on täies hoos.

„Aga lava on pandud spetsiaalselt nii kaugele, et me ei saaks rahva sekka hüpata!“ Näikse, et kaugus fännidest Hellade Vellede mehi muretsema ei pane. Ühtäkki on punapüksiline Märt lavalt alla karanud ning kallistab üle piirdetara kõiki tuliseid fännajaid, kelleni küünib.

„Nojah, ise nägite, kuidas ma kukkusin perse peale ja nüüd on püksitagumik roheline!“ muheleb ta pärast kangelaslikku sööstu lavaesisele, kuhu istmikul maandus. Pole see midagi murukarva, peened esimesipüksid on ikka sama tulipunased kui ennegi.

„Eestlased on alati kõige parem publik, ükskõik, kus nad on – Soomes või Eestis,“ lausub Märt publiku aadressil, kes Helladele Velledele täiest hingest kaasa elas.

„Nii peabki olema ja see on tore! Meie oleme sada protsenti rahul!“ Otse lavalt kiitis Märt oma fänne sõnadega, mis publikule liigutuspisara silma tõid: „Sõidame kuust kuusse Eestis ringi, aga täna näeme üht suurt erinevust Eesti publikuga – selle platsi inimeste silmad naeravad!“

Pärast lavalt maha tulekut sõnastab ta ka põhjuse, miks soome-eestlaste silmad on naeru ja naeratusi täis: „Viimasel ajal Eestis mängides on pidu, on rahvast, aga ma ei näe, et nende hing säraks. Aga siin vaatad inimestele otsa ja nende hing särab ja nad on õnnelikud! Küllap Sellepärast, et eestlastele toodi eesti pidu Soome kätte!“