Züleyxa Izmailova soovitab alkoholivaba pidutsemist: tulu nii tervisele kui suhetele
Inimesed
9. juuni 2017, 23:30

Züleyxa Izmailova soovitab alkoholivaba pidutsemist: tulu nii tervisele kui suhetele (44)

Alkoholivaba ajaveetmine ja lõbutsemine ei ole juba ammu enam ainult laste pärusmaa. „Alkoholi mittetarbimine on moes nagu ka mittesuitsetamine juba aastaid olnud on ja mõlemad koguvad aina enam populaarsust. Enda ja keskkonna tevisest hoolivaid inimesi kohtab üha rohkem ka pidudel, kus alkoholi sisaldava joogi asemel tarbitakse mõnd hoopis tervislikumat alkoholivaba keelekastet,“ kommenteerib sel laupäeval klubis 9/11 toimuvat alkovaba pidu „Eetiline hedonism“ ajakirja Anne&Stiil poolt aasta naiseks 2016 pärjatud Züleyxa Izmailova.

Hiljuti Erakonna Eestimaa Rohelised liidriks valitud keskkonnaaktivist julgustab praktiseerima alkoholivabu koosviibimisi vahetuma emotsiooni saamiseks, millest tõuseb palju tulu nii tervisele, kui inimeste omavahelistele suhetele: „Pidutsemise ajal alkoholi tarbimisest hoidumine võib ära hoida nii mõnegi tüli sõprade või lähedaste vahel ja arutelu poliitiliste erimeelsuste osas võib kujuneda hoopis põnevaks debatiks,“ arvab Izmailova.

Alkovaba pidu „Eetiline hedonism” toimub juba kolmandat korda. „Meie pidu on mõelnud just nendele täiskasvanutele, kes usuvad kogu südamest lõbutsemisse – ees on ootamas terve öö kestev alkoholivaba tantsupidu!” kommenteerib Õhtulehele klubi 9/11 üks asutajaid Tarmo Kull, kes on legendaarseks saanud sellega, et on juba ligi 15 aastat pea igal nädalavahetusel täiesti kainelt pidutsenud.

Züleyxa Izmailova soovitab alkoholivaba pidutsemist: tulu nii tervisele kui suhetele

Kull lisab, et meeleolu loovad lisaks heale muusikale ja UV-maalingutele ka kahekorruseline väliterrassterrass, unistuste lounge ning mööda klubi laiali paisatud lõbusad atraktsioonid. Alkoholi asemel erutavad meeli maitsvad smuutid, jäätisekokteilid, süütud mahlajoogid ja mõnusad suupisted.

Ei tasu unustada ka, et uuringute järgi on (mõneks ajaks) alkoholist loobumine lihtsalt ülikasulik sinu tervisele.

Nimelt alkoholist loobudes:

väheneb koormus maksale ja maksa rasvaprontsent;

väheneb vere glükoosisisaldus ja võimalus teise astme diabeedi tekkeks;

väheneb kolesteroolitase;

kaotad mõned kilod oma kehakaalust;

paraneb une kvaliteet;

väheneb ärevus;

paraneb keskendumisvõime.


Alkoholivaba peo musikaalse poole eest vastutavad:

Mattias Naan (Kaabel), hobi-DJ kes on 9 aastat Raadio2's kaabeldanud.

Paula (Still Out, Piidivabrik), tüdruk, kellele meeldib mänguline house/tech house

Taavi Tiirmaa (9/11)

Hendrik Suurhans (Soma Soma)