Elizabeth Gilbert (vasakul) ja Rayya Elias oma pulmapäeval. Foto: Facebook
Inimesed
8. juuni 2017, 12:29

"Söö, palveta, armasta" autor naitus lootusetult haige lesbikallimaga (6)

Miljonite naiste iidol Elizabeth Gilbert teatas abiellumisest kauase sõbratariga, kes põeb ravimatut vähki.

USA menukirjanik ("Söö, palveta, armasta", "Abielutõotus", "Jumalik puudutus") kirjutas Facebookis, et nad naitusid ebaametlikul armastusetseremoonial.

“Rayya Eliasel ja minul on viimasel aastal olnud üheskoos väga raskeid päevi – kuid mitte täna. Tänane päev oli imeline ja täiuslik. Lihtne ja spontaanne armastusetsermoonia käputäie sõprade ja pereliikmete ringis.”

Gilbert toonitas, et tseremoonial polnud seaduslikku pädevust. “Tähistasime vaikselt ja omaette seda, mida oleme ammu teadnud: me kuulume teineteisele.”

Hülgas haige sõbranna nimel oma mehe

47aastane Gilbert teatas mullu septembris oma arvukate poolehoidjate jahmatuseks, et tema ja Rayya 15 aastat kestnud sõprusest kasvas välja romantiline armastus. Alles kaks kuud varem oli USA menukirjanik lahku läinud abikaasa José Nunesist, kes oli andnud talle inspiratsiooni oma kuulsaima raamatu kirjutamiseks. Nende abielu oli kestnud üheksa aastat.

“Ma armastan Rayyat ja tema mind,” seletas Gilbert Facebookis, lisades, et et jõudis sellele arusaamisele, kui südamesõbrataril diagnoositi kõhunäärme- ja maksavähk. Tunnete selginedes otsustas ta lahutada abielu.

Elizabeth kirjutas nüüd, et Rayya jätkab võitlust. “Ees seisab veel raskeid päevi. Kergemaks asi ei lähe. Rayya haigus on tõsine. Aga meie armastus on tugev. Sammume koos nii kaugele, kui suudame üheskoos minna. Seejärel jääb kõik Jumala hooleks.”

Kirjanik lisas lõpetuseks: “Looge ilu iga päevaga, mis teile on antud.”