PadaratasFoto: Margus Sytt
Saund
8. juuni 2017, 10:17

Kultuurisündmuste suveaed Pada avab hooaja Argo Valsi ja Kebu kontsertidega (1)

Kultuurisündmuste suveaed Pada avab oma hooaja reedel, 9. juunil kahe kontserdiga. Esinevad kodumaine Argo Vals ja Soome artist Kebu. Alates kell 23 esitavad siseruumides muusikat DJd Raul Saaremets, Katja Adrikova, Heidy Purga, Ats Luik, To-Sha, Dr. Philgood, Tarrvi Laamann, Widenski ja Erkin Antov.
Argo Vals Foto: Margus Sytt

Kebu on muusik, kes loob instrumentaalpalu süntesaatoril, tema muusika on mõjutatud 70ndatest ja 80ndatest. Kebu debüütalbumi "To Jupiter and Back" avaldas 2012.aastal plaadifirma Secret Entertainment. Plaat jõudis Soome LP-edetabelis 28. kohale. Kebu teine album ilmus  2016. aastal ja kandis nime  “Perplexagon”. See jõudis samas edetabelis kohe kuuendale kohale.

Kebu Foto: Margus Sytt

Kebu on koostööd teinud ka selliste artistidega nagu: Kouzin Bedlam, Vinyl Jam, 1G3B, So Long Sisters, Prime Mover, Fat Funk Force, Nektor ja Couch. Tema repertuaaris kõlavad töötlused erinevate meistrite loomingust nagu Ian Hammer, Jean Michel Jarre, Giorgio Moroder, Tangerine Dream.

Noort kitarristi ja heliloojat Argo Valsi peetakse üheks olulisemaks tegijaks Eesti süvasuunitlusega instrumentaalpopis. Elektrikitarri, trummimasina, looper´i ja efektipedaalide kaasabil loob Argo helimaastikke, millel kohtuvad tunnetuslikult džäzz-ile, ambient-ile, elektroonikale ja math rock-ile omased kõlad.

Need helilained on ehtinud tantsulavastusi, telesaateid ja jõudnud otsaga Ameerika ühte suurimasse indie-raadiojaama KCRW, prantsuse-saksa telekanalisse ARTE ja The Guardiani muusikasoovituste nimekirja.

2013. aasta Eesti muusikaauhindadel oli  Argo Valsi debüütalbum aasta parima alternatiiv/indiealbumi nominent. Eesti muusikaauhinnad 2016 kuulutas kauamängiva „Nokturn” aasta parima alternatiiv/indiealbumi ja Argo Valsi aasta meesartisti nominendiks. Argo Valsilt ilmus 2. juunil uus topeltsingel "Väsimatule unistajale", mille esitlus toimub Pada hooaja avapeol.

Pada suvehooaja jooksul on oodata esinema erinevaid artiste üle maailma, nt Tortured Soul (USA), Youngr (UK), NÖEP, Stig Rästa, Lenna Kuurmaa jt, 2Quick Start jt.  Samuti on esindatud erinevad tantsumuusika peosarjad väliskülalistega.

9. juuni Pada hooaja avapeo uksed avatakse kell 19.00.

Kontserdiprogramm algab 19.30 ning see kestab kuni 22.00, pärast seda alustavad siseruumides DJd.

Pilet: esimene tund sissepääs prii, teine tund 5 eurot, alates 21.00 on pileti hind 10 eurot.