Raadio Elmari peatoimetaja Owe PetersellFoto: Aldo Luud
Inimesed
7. juuni 2017, 15:22

Owe Petersell: Tanel Padar & The Sun jõudis oma tuntud headuse staadiumisse (2)

“Kui ma päris ausalt ütlen, siis ma arvan, et neil saabus selline “The Sun tuntud headuses” staadium,” räägib raadio Elmari peatoimetaja Owe Petersell. Tuntud headus ei pruugi tema sõnul alati olla hea. “See tähendab seda, et sa ei näe enam justkui üllatusmomenti,” nendib ta. Petersell ütleb, et kuigi Tanel Padar & The Sun on viimaste aastateni häid lugusid välja lasknud, võetakse need vastu “tuntud headuses”. “Samas, kui nüüd Tanelil tuli välja soololugu, siis tekkis justkui vau moment – näed Padaril hoopis teistsugune asi!”

Raadio Elmari peatoimetaja Owe Petersell saab aru, kust võis tulla bändi otsus laiali minna. “Mingil hetkel tulebki vastu võtta uusi väljakutseid ja teha stiilimuutusi,” ütleb ta. Nii on näiteks Padari sooloartistina välja antud lugu “Parem veelgi” Peterselli sõnul tohutult populaarseks saanud. “See on meil aasta mängituim lugu,” kinnitab ta.

Petersell usub, et kui Tanel Padar ja bändiliikmed tundsid, et tükk aega on tehtud ühte asja ja on aeg midagi muuta, siis see on arusaadav. ”Küll aga ma usun ja loodan, et kunagi tuleb selliseid kontserte ja kokkutulemisi veel,” ütleb Petersell lootes, et näiteks viie aasta pärast tehakse comeback, kus mängitakse Tanel Padar & The Suni parimaid lugusid.

“Elmaris on neid mängitud väga palju ja kindlasti mängime edasi – ka vanemaid lugusid,” on bänd Peterselli sõnul üks põhiartistidest keda raadios mängitakse. Tanel Padar & The Suni peab Petersell mitmekülgselt andekaks kollektiiviks. “Olen ise päris mitmel nende kontserdil käinud,” räägib ta. “Mulle on alati meeldinud see, et olgu kontsert siis kahele tuhandele või kahekümnele inimesele, on nad alati maksimumi andnud.” Peterselli sõnul on ütlematagi selge, et Tanel Padar & The Sun on live-esituses suurepärane. “Samas ei saa nende kohta öelda ka seda, et nad poleks hea stuudiobänd,” lisab ta ja tõdeb, et The Sun on üks universaalne punt.

Raadio Elmari peatoimetaja Owe Petersell Foto: Aldo Luud

Raadio Elmari peatoimetaja sõnul pole harv, et tegijatel pärast pikki aastaid piir ette tuleb. “Mingi hetk võib loomingus tekkida tunne, et kõik on juba tehtud. Siis peabki midagi muutma,” ütleb ta. Peterselli sõnul võib muutusi teha ka sama kollektiiviga koos, aga vahel tuleb ka bändi struktuuri muuta. “Nemad tundsid järelikult, et selles koosseisus ei tule enam uut mõtet ja arengut.”

Padari otsust soolokarjääri alustada peab Petersell heaks, kuigi tunnistab, et ühe loo põhjal on seda veel vara öelda. “Mis ma aga tähele olen pannud, on see, et see lugu on täielik hitt – meeldib kõigile, olenemata vanusest ja inimesest,” kiidab ta. “Tanel Padar & The Suni lood, mis rohkem rajuma rocki poole kaldusid, ei pruukinud nii suurele massile meeldida,” möönab ta. “Igatahes koosneb terve bänd nii headest muusikutest, et tõenäoliselt jäävad nad kõik endiselt pildile,” ütleb Elmari raadio peatoimetaja Owe Petersell.

Tanel Padar Foto: Alar Truu