HEAD TEED: Kirjanik Margus Karu kirjutas kaks romaani: "Nullpunkt" ja "Täna on täna ja forever on forever". Samuti lõi näitlejate valijana kaasa mitmes filmis, näiteks «Must alpinist" ja "Risttuules".Foto: Kalev Lilleorg
Inimesed
7. juuni 2017, 04:00

"Margust iseloomustavad late kohv ja vana kooli viisakus."

Kolleegid ja tuttavad meenutavad 32aastaselt surnud menuromaani "Nullpunkt" autorit Margus Karu. 

Kolleegid ja tuttavad meenutavad 32aastaselt surnud menuromaani "Nullpunkt" autorit Margus Karu. 

"Nullpunkti" romaani ilmumise aastal Õhtulehele antud intervjuus Margus Karu ennast kirjanikuks nimetada veel ei julgenud. "Tegelikult on ju mu elus ja päevas-nädalas palju teisi faktoreid, mis võtavad isegi suurema tööaja kui kirjutamine," tunnistas toona reklaamiprodutsendi ametit pidav Margus. "Ma ise ka ei tea veel, kuhu ma teel olen ja kuhu lõpuks välja jõuan," ütles ta, lisades, et ehk 59aastasena, kui ta on andnud välja üheksa romaani, julgeks ta öelda, et on kirjanik. 

Margus Karu sündis 1984. aastal Tallinnas. Ta lõpetas Tallinna pedagoogikaülikooli audiovisuaalse meedia eriala ning töötas tootmisfirmas Kuukulgur reklaami- ja filmiprodutsendina. Aastal 2010 andis Margus Karu välja romaani pealkirjaga "Nullpunkt", millest 2014. aasta detsembriks täispikk film vändati. Noori ja nende probleeme puudutava romaani ainetel valmis ka tele- ja teatrilavastus. Mängufilm osutus nii noorte kui ka vanemate seas sedavõrd populaarseks, et oli valmimisaastal tolle aasta vaadatuim kodumaine mängufilm.

Edasi lugemiseks: