Vaba Rahva Laul 2016 . Suure korraldusvaeva nägija on Ülo Kannisto Foto: Ülo Kannisto
Inimesed
6. juuni 2017, 16:21

Intsikurmus teeb suure lavadebüüdi Jaak Joala lapselaps Carmen Joala (24)

Tänavune Vaba Rahva Laul kõlab 19. augusti õhtul Põlvamaal Intsikurmus ja see on läbinisti eestikeelne ja -meelne laulupidu. Taas astuvad üles nii staarid, kui ka tulevikutähed ja koorid, kokku tuhatkond lauljat. Kohalik üllatus on tantsuline ja selleks on Põlva Päntajalad. Intsikurmus teeb suure lavadebüüdi ka Jaak Joala lapselaps Carmen Joala. 

Pidu algab kell 19.30 Eesti hümniga. Eestlaulja on Saaremaa noormees Oliver Leppik. Pidu juhib Mart Müürisepp, muusikalised vahemängud teeb Urmas Lattikas oma bändiga. Kokku on kavas 37 eestlase hingele armsat heliteost.

Vaba Rahva Laul 2016 . Suure korraldusvaeva nägija on Ülo Kannisto 

Suure korraldusvaeva nägija, Ülo Kannisto meelest säravad kõik esinejad, igaüks omamoodi. 

Kõlavad Siiri Sisaski ja kooride ”Mis maa see on?”, Kalle Sepa ”Eestlane olen ja eestlaseks jään”, Ott Leplandi versioon Tõnis Mäe ”Koidust” – ikka koos kooridega! Ott Lepland ja peojuht Mart Müürisepp teevad kahekesi Henn Rebase ”Veskimeest”. Mardi esituses kõlab ka Jaak Joala ülipopulaarne ”Unustuse jõel”.

Legendaarne Boris Lehtlaan võtab võimsalt üles viisid ”Kas tunned maad” ja ”Ma tahaksin kodus olla”. Meile igiomane ”Kas tunned maad” on tegelikult hoopis Prantsuse algupära ja Urmas Lattikase vahemängudki pisut prantslaslikud. Oma lugudega esineb ka Grete Paia.

Carmen Joala (Laura Oks)

Intsikurmus teeb suure lavadebüüdi ka Jaak Joala lapselaps Carmen Joala

Laulud on loomulikult vanaisa repertuaarist – ”Suveöö” ja ”Mu kodu”.

Intsikurmu seondub paljudele loomulikult üliõpilasmaleva ja EÜE kokkutulekutega

Nemad  saavad näha, missugune on see koht taastatuna pärast 2000. aasta tulekahju. Intsikurmus saab ka Vabas Eestis sündinud noor aimu, mida tundsid tema vanemad ja vanavanemad laulva revolutsiooni ajal. Kui tuntud ürituste korraldajad 2011. aastal Eesti taasiseseisvumise 20. aastapäeva tähistama pidanud Vabaduse Laulu suure raha eest paljude eestlaste arvates ära lörtsisid, ja nende hing haiget sai.

Ivo Linna julgustusel tegi üks lihtne eesti mees Ülo Kannisto järgmisel aastal Kuressaare lossihoovis asja õigetpidi ära, minieelarve ja saarlase jonniga. Rahvas hõiskas, ja kuidas veel! Kuressaares on seda nii vanade, kui ka noorte meelest tõsiilusat pidu peetud viis aastat, korra ka Tartus (2015) ja Keilas (2016).

Vaba Rahva Laul 2016  Foto: Ülo Kannisto

Piletid Vaba Rahva Laulule on müügil Piletilevis! 

Vaata pildigaleriid Vaba Rahva Laul 2016 uhkelt kokkutulekult!