Foto: Siim Männik
Tele
6. juuni 2017, 15:14

Täna "Radaris": kuidas põgeneda Eesti vanglast ehk ühe eksvangi uskumatu lugu

38-aastane Imro Kirsipuu on istunud kinni kuues erinevas Eesti vanglas järjepanu 15 aastat ning 10 kuud. Oma pika karistusaja jooksul suutis ta müüride vahelt ära põgeneda kolm korda. Kolmel ülejäänud korral oli ta sellele lähedal, kuid tabati.

“Mul oli ainult üks eesmärk –  põgeneda. Sada protsenti,” räägib Imro tänases "Radaris".

Hullumeelne soov põgeneda maksis Imrole aga kõvasti kätte. Kui tavaliselt veedavad vanglamüüride taga nii pika aja Eestis jõhkrad mõrvad toime pannud kurjategijad, siis Imro sattus vanglasse autovarguse tõttu kõigest 15 aastaselt ning pidi algselt olema seal vaid neli aastat. Kuid pidevad põgenemiskatsed venitasid tema karistusaja neli korda pikemaks.

"Ma ei mõelnud sellele üldse (karistusaja pikenemisele - toim). Põgenemisest sai minu ainus missioon. Tagant järgi võib öelda, et debiili missioon," tõdeb Imro.

Nüüd, seitse aastat pärast vabanemist, räägib Imro esmakordselt avalikult sellest, kuidas ta vanglamüüride vahel poisist meheks sirgus ning kuidas armastus oli lõpuks see, mis ta õigele teele tagasi tõi ning müüride vahelt päästis.

Tänases "Radaris" viibki Imro televaatajad oma endistesse elukohtadesse ning räägib ühtlasi sellest, kuidas ta põgenes, milline oli elu Eesti vanglamüüride vahel karmidel 90ndatel ning kui raske on pärast nii pikka eemalolekut tagasi tavaellu astuda. Imro uskumatu lugu on eetris täna õhtul kell 21 Kanal 2-s.