Foto: erakogu
Tele
6. juuni 2017, 15:09

Eestlanna elu Süüria põgenikelaagris

Täna "Radaris": "Üks õpilastest joonistas mulle kolm hauda ja kirjutas peale õde, vend, ema!"

Anrike Piel on 23-aastane moefotograaf, kelle looming on ilmunud mainekates ajakirjades. Vaid 20-aastasena sai Anrike enda tehtud pildi ajakirja Design Scene esikaanele. Ühtlasi on Anrike olnud vabatahtlikuna Liibanonis Süüria põgenikelaagris.

“Mul korterikaaslane New Yorgist kirjutas, et ta läheb sinna - tule ka. Ja siis ma läksin ka,” räägib tuntud sisekujundaja Aet Pieli tütar, kes läks Liibanoni Süüria põgenikelaagrisse vabatahtlikuks.

Lisaks vabatahtliku tööle jäädvustas Andrike foto- ja videokaadreid kõigest, millega kokku puutus: “Taevapoole vaatad, siis seal on ainult juhtmed üleval ja siuke märg ja räpane ja haises. Hingata on seal juba jube keeruline, sest sa hakkad köhima kohe kui sa õue lähed ja nohu tekib ja pea hakkab ringi käima - sellega harjub muidugi ära. Seal oli ikka päris jälk.”

Mis aga enim Anrikele mõjus, oli südantmurdev kogemus sealstete lastega: “Üks õpilastest joonistas mulle kolm hauda, kuhu siis kirjutas õde, vend, ema.”

Kui karm on elu tegelikult Liibanoni Süüria põgenikelaagris, kui palju on seal igapäevast vägivalda ning milliste probleemidega puutus tunnustatud fotograaf seal kokku, vaata ainulaadseid kaadreid täis "Radari" lugu täna kell 21 Kanal 2-s.