Jalgpalliväljak naftapuurtornil.Foto: YouTube
Jalgpall
6. juuni 2017, 13:13

Vaata, kuidas kuulsad vutimehed vee all helikopterist väljuvad!

VIDEO | Usute või mitte? Zeniti staarid käisid Põhja-Jäämeres naftapuurtornil jalgpalli mängimas (1)

Peterburi Zeniti jalgpallurid said eelmisel aastal hakkama unikaalse teoga: nad käisid vutti tagumas polaarjoone taga, Põhja-Jäämerel, kaldast 55 km kaugusel asuval naftapuurtornil.

Eksootilisest külaskäigust vändati film, mida näidatakse 16. juunil NTV kanalil. Praegu on YouTube'ist võimalik vaadata filmi neljaminutilist tutvustust.

Puurtornil "Prirazlomnaja" töötab 200 inimest 30-päevastes vahetustes. See on koht, kuhu lennukid ei lenda. Kohale saab helikopteriga ning kõik, kes sinna lendavad, peavad eelnevalt läbima Peterburi mereakadeemias kursuse "Kuidas vee all helikopterist väljuda. Klubi suurim staar Hulk läbis samuti kursuse, kuid hiljem võttis suuna mitte Arktika, vaid Hiina poole. Kui kaaslased puurtornile jõudsid, siis lõõbiti, et Hulki ei sundinud lahkuma mitte Hiina miljonid, vaid võimalus pääseda jäisest suplusest.

Puurtornil leiti nurgake, kuhu väljak püsti panna, ning selleks kulus viis päeva. Mõlemas võistkonnas olid Zeniti mängijad puurtorni töötajatega segamini, lõbus mullu juulis peetud mäng lõppes 14:10. Siis oli täiesti mõistlik jalgpalliilm, kuid talvel võib temperatuur seal langeda 50 miinuskraadini ning puurtorni ümber luusivad jääkarud.

"Talvel tuleb siia teha hokiplats ja öelda sõpradele SKAst (KHLi klubi Peterburi SKA - toim), et hakake valmistuma!" muheles Zeniti jalgpallur Artjom Dzjuba.