Video: Stanislav Moškov
Eesti uudised
5. juuni 2017, 21:16

FOTOD JA VIDEO | Rainer Vakra liitus Paldiski maantee hõberemmelga toetusgrupiga (37)

Juba nädala seisavad looduslembesed aktivistid Paldiski maantee hõberemmelga juures, et takistada jõu ja nõuga väärika puu mahavõtmist. Täna jäi Õhtulehe fotograafi kaamerasilma ette ka riigikogu liige Rainer Vakra, kes koos loodusaktivistidega ringis puu kaitseks käed ühendas.

Terve tänase päeva on töömehed olnud valmis saagide-tööriistadega tee-ehitusele ette jäävat hõberemmelgat langetama. Ometi on vähemalt tänaseni aktivistid sedavõrd edukad olnud, et esmaspäeva õhtuks on puu ikka püsti. 

"Puu peab ellu jääma, see on sama tähtis nagu inimese elu," selgitavad nad kui ühest suust ning väidavad, et neil on eri inspektsioonide ja ametiasutuste sõna puu püsima jäämise kohta.

Oma veendumuses on aktivistid nii kindlad, et pole pidanud paljuks kogu elu puu ümber püsti panna – kohale on toodud kõik eluks vajalikud vahendid veekeetjatest magamisasemete ja telkideni. Ent vihmases Tallinnas ei kaitse loodusandi vaid täiskasvanud aktivistid, ühte on võetud ka lapsed. Koos põristatakse puu juures trummi, lauldakse ja sekka ka emmatakse hiiglaslikku hõberemmelgat. Täna liitus aktivistidega ka sotsiaaldemokraat ja riigikogu liige Rainer Vakra, kes ei pidanud paljuks puukaitsjatega ringis koos laulda.

Foto: Stanislav Moškov

Töömehed on aga puu juures jätkuvalt ootel ning ilmselt ootavad veel hommegi. Täna saabus kohale ka politsei, kes kuulas kõik osapooled üle, ent ühtki käsku-keeldu välja ei jaganud. Kogu trall jätkub seega homme. 

Vaata ka videot ja galeriid!