Chris Cornell 2011. aastal. Foto: Reuters / Scanpix
Saund
5. juuni 2017, 14:00

Soundgardeni laulja organismist leiti mitmeid kangeid ravimeid

Soundgardeni laulja Chris Cornelli organismist leiti lahangul mitmeid retseptiravimeid, kuid need ei põhjustanud tema surma 18. mail Detroidi hotellitoas.

Toksikoloogilise ekspertiisi andmeil oli 52aastane grungelegend pruukinud Butalbitali-nimelist rahustit, ärevusevastast Ativani ehk lorasepaami, barbuturaate ning nohurohtu pseudoefedriini. Väidetavalt oli ta võtnud neli ühemilligrammist lorasepaamitabletti, vahendab TMZ.com.

Raportis on ära toodud ka naloksooni-nimeline ravim, mida parameedikud talle kahtlustatud opioidide üledoosi vastu süstisid. Väidetavalt leiti laulja käsivarrelt neli nõelajälge, kuid need olevat jäänud naloksooni manustamisest.

Cornelli lesk Vicky on korduvalt väljendanud veendumust, et tema mees poos end üles mingis meeltesegaduses ega tahtnud end tappa.

“Paljud meist, kes tundsid Chrisi hästi, märkasid, et ta polnud oma viimastel elutundidel tema ise ja et midagi oli väga viltu,” kirjutas Vicky Cornell oma avalduses ning avaldas lootust, et selguse toob toksikoloogiline analüüs.

Cornell oli intervjuudes avameelselt rääkinud teismeeas tekkinud uimastisõltuvusest ja hilisemast alkoholismist. Kuid 2007. aastal kinnitas ta, et on 2002. aasta võõrutusravi saadik kaine olnud. Laulja kannatas ka depressioonihoogude ja agorafoobia all.