Foto: saate logo
Tele
5. juuni 2017, 12:19

MIS MÕTTES? Venemaa “Näljamängude” stiilis telesari, kus tahtsid osaleda ka kaks eestlast, osutus pettuseks (5)

Venemaa “Näljamängudeks” nimetatud telesari “Game 2: Winter”, mis oleks pidanud toimuma Siberis ja kus ellujäämise nimel oleks võinud nii tappa kui vägistada, osutus hoopiski tühipaljaks pettuseks ja reklaamtrikiks. Sarja kandideerisid ka kaks Eesti noormeest.

Sarjas osaleda tahtnud on maruvihased, kui telesaate tegijad tunnistasid, et mingit saadet tegelikult ei tule ja kogu projekt oli pettus. Sajad inimesed üle maailma kandideerisid, et osaleda “Näljamängude” stiilis telesarjas, mis oleks hõlmanud Siberi julmades tingimustes ellujäämist.

Kuid väidetav Vene rikkur ja ettevõtja Jevgeni Pjatakovski, kes telesarja projektijuht oli, väidab nüüd, et telesari oli lihtsalt lihtlabane reklaamtrikk. Siiski arvavad mõned, et telesaade jääb tegemata Venemaa võimude tungival nõudmisel, teised, et korraldajad ei suutnud lihtsalt kokku ajada piisavalt sponsoreid ja raha, et projekt ellu viia. 

Teleprojekt lõi laineid meedias ning tekitas paljudes inimestes pahameelt, kuna projekti reklaamiti väidetega, et selles on lubatud kõik: kaklemine, alkohol, tapmine, vägistamine, suitsetamine jne. 

Veel märtsis rääkis Pjatakovski meediale, et ta on kindel, et sarjas saab näha kindlasti kaklusi ja muudki. Kuna kaamerad ei oleks jälginud osalejaid kogu aeg, oleks lubatud olnud grupeerumine, seks ja muud suhted. “Kui naine jääb rasedaks ja suudab last kanda, on see meie poolt lubatud,” sõnas Pjatakovski.

Pjatakovski tunnistas videoblogis, et telesari ei realiseeru ning et tegu oli reklaamtrikiga, et edendada enda reklaami- ja turundusettevõtet. Mees nimetab end reklaamigeeniuseks, kuna pea kõik meediaväljaanded kajastasid tema hullumeelse telesaate ideed ja tegid talle tasuta reklaami.

Loomulikult on paljud telesaates osaleda soovinud on mehe peale maruvihased. Tosin inimest oli valmis juba järgmisest nädalast projektiga alustama.

Nende seas ka Timur Akchurin Magadanist, kes ütles pettusest kuuldes, et Pjatakovski tugevdas kujutlust Venemaast kui ebameeldivast ja eba-atraktiivsest riigist. “Venelased peaksid häbi tundma,” ütles ta ning nimetas Pjatakovskit petturiks. 

Yana Ivanova, kes samuti saates osalema oleks pidanud, tegi ettepaneku projekt siiski läbi viia, kuid ainult ühe osaleja ehk Pjatakovskiga. “Viskame ta kuhugi taigasse, topime talle kaamera pea külge ja paneme talle jälitusseadme p****e, et ta surnukeha hiljem üles leida. Vot see video müüks!” sõnas naine. 

Saatesse kandideerisid ka kaks Eesti noormeest. 

28-aastane Mait Tapalt, kes töötab ärijuhina, rääkis kandideerimisvideos, et tahab kogeda maailmas palju asju ning ka selles, "Näljamängude" stiilis sarjas osalemine oleks olnud uus ja pöörane seiklus. 

26-aastane Erki Pellja, kes töötab insenerina, rääkis intervjuus Õhtulehele, et teda ei motiveeri saates osalema mitte auhinnaraha vaid seiklusjanu rahuldamine. "Benji-hüpe on tehtud, langevarjuhüpe ka, sukeldumispaberid on taskus. Mis siis järgmiseks, kui mitte see?” sõnas ta.

Sarja auhinnana reklaamiti välja 1,5 miljonit eurot. "Mäng 2: Talv” oleks pidanud avapaugu saama selle aasta juulis.