Karin RaskFoto: Daisy Lappard
Inimesed
3. juuni 2017, 04:00

KUULSUS KUTSUB KÜLLA | Karin Rask soovitab: kuhu minna Haapsalus? (3)

"Haapsalu on imeilus väikelinn, kus koos lastega elada," ütleb näitleja ja moelooja Karin Rask oma kodulinna kohta. Haapsalu on tuntud eelkõige kuurortlinnana.

Üüri korter

"Kui on võimalik ja satub olema ilusa ilmaga aeg, võiks proovida üürida Haapsalus korterit. Elada seal nagu kohalik ja sõita jalgrattaga," soovitab Karin Rask. Haapsalu pindala on 10,59 ruutkilomeetrit ja väga sobilik jalgrattaga liiklemiseks.

Haapsalu Foto: Arno Saar

"Võib sõita näiteks rattaga hommikul turule ja hiljem randa. Kui on lapsed, siis võib nendega päeval mänguväljakutel mängida. Hiljem minna aga koju ja teha turult ostetud söögipoolisest süüa. Õhtul toimub kindlasti ka mõni kontsert Kuursaalis või Lossihoovis. Samuti võib istuda lihtsalt kohvikus ."

Kiltsi lennuväli

"Tasuks minna vaatama mahajäetud Kiltsi lennuväljagi." Selle rajas endine Nõukogude Liidu armee. Pärandusena on säilinud vanad lennukiangaarid , kasarmuhooned ja lennurajad.

Kiltsi lennuväli Foto: Albert Truuväärt

"Berliiniski on selline mahajäetud Tempelhofi lennujaam, kus ma olen käinud," meenutab Karin. "Miskipärast on mahajäetud lennujaama väga huvitav sattuda." Lennuväli on küll Haapsalust nelja kilomeetri kaugusel, aga vägagi ligipääsetav: "Sinna saab minna rattaga, selleks pole vaja autot."

Lastega reisima

"Haapsalus on lastega peredel huvitav olla, sest seal on neile palju tegemist – mänguväljakud, muuseumid, rand ja rongid, millel saab turnida," selgitab Karin, miks tasuks Haapsalusse väike väljasõit ette võtta.